Buying & Merchandising afdeling

Hoe groter de organisatie, hoe logger. Gelukkig gaat dit niet op voor bol.com, integendeel zelfs! Dynamiek is namelijk 100% kenmerkend voor bol.com. De afdeling Buying & Merchandising staat voor het hele retailproces. Denk aan de promotie en merchandising van het bol.com assortiment, prijsbepaling, inkoop en voorraadbeheer. Ook de ontwikkeling en uitvoering van de leveranciers- en inkoopstrategie liggen bij Buying & Merchandising. Alles is erop gericht om zowel de operationele als commerciële activiteiten als een goed geoliede motor te laten verlopen.

Vier categorieën met één doel

De winkel categorieën van B&M hebben de verantwoordelijkheid over de inkoop van onze artikelen en het zo interessant mogelijk presenteren van deze artikelen in onze online etalages. Hoe gesmeerd lopen de operationele en commerciële activiteiten? En hoe kan het nog beter? De professionals die werken binnen deze categorieën stellen zichzelf elke dag deze vragen. Daarbij heeft ieder een specifieke invalshoek.

Onze Buyers buigen zich over spannende longtail assortimentsvraagstukken, voeren vlijmscherpe contractonderhandelingen en committeren leveranciers aan bol.com. De Senior Productmanagers zijn verantwoordelijk voor de marketing & merchandising van de winkels. Daarnaast analyseren zij de rapportages van ‘hun’ winkel en beoordelen welke marketingtools ingezet worden. Tevens volgen zij de trends in de markt. En dat alles om de customer journey verder te optimaliseren. De operationele ondersteuners van de Productmanagers zijn de Product Specialisten. Als het assortiment is bepaald, is het aan onze Product Specialisten om dat op een inspirerende manier in de etalage te zetten en de customer journey zo prettig mogelijk te maken. Welke specs vermelden we wel of juist niet? Hoe stimuleren we de conversie? Elke winkel heeft dus een team van Buyers, Senior Productmanager en Product Specialisten. En vallen onder de verantwoordelijkheid van de Category Manager, die de strategie voor de komende jaren bepaald. B&M is verdeeld in vier categorieën:

Retail Services

Elke dag is de afdeling Retail Services bezig met het adviseren en faciliteren van de retail-operatie. Bijvoorbeeld met analyses en advies over het verder optimaliseren van het prijsbeleid. En over de manier waarop de winkel het beste kan worden ingericht. Verbeteringen hebben alleen zin als alle processen en systemen optimaal functioneren, intern en extern. Ook hierin speelt Retail Services een belangrijke rol. Daarnaast zorgt Retail Services voor dashboards voor de Category Teams zodat zij iedere dag opnieuw hun winkels zo goed mogelijk kunnen besturen.

Supply Chain & Contracting

Elke retailer bekijkt voortdurend hoe hij z’n inkoop kan verbeteren. Dat is bij bol.com niet anders. Afdeling Supply Chain & Contracts is dagelijks bezig met inkoop en het optimaliseren van de voorraad. Hoe en wanneer kunnen we betere contracten afsluiten met leveranciers en distributeurs? Maar ook: welke processen intern en extern dragen bij aan een te verbeteren traject? En hoe kunnen we zorgen voor een zo optimaal mogelijke voorraad? Betere marges, beschikbaarheid en aanverwante zaken op het gebied van retail noodzaken een continue focus op de leveranciers- en inkoopstrategie.

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert