Buying & Merchandising afdeling

Hoe groter de organisatie, hoe logger. Gelukkig gaat dit niet op voor bol.com, integendeel zelfs! Dynamiek is namelijk 100% kenmerkend voor bol.com. De afdeling Buying & Merchandising staat voor het hele retailproces. Denk aan de promotie en merchandising van het bol.com assortiment, prijsbepaling, inkoop en voorraadbeheer. Ook de ontwikkeling en uitvoering van de leveranciers- en inkoopstrategie liggen bij Buying & Merchandising. Alles is erop gericht om zowel de operationele als commerciële activiteiten als een goed geoliede motor te laten verlopen.

Vier product-units

Hoe gesmeerd lopen onze operationele en commerciële activiteiten? Die vraag staat dagelijks op het netvlies van de vier product-units binnen de afdeling Buying & Merchandising. Van de inrichting van de winkel tot het inkopen van de meest gewilde artikelen en het zorgen voor een breed assortiment. Elke unit heeft een primaire focus op buying en merchandising van hun eigen productaanbod:

  • Boeken & Entertainment
  • Electronica & Speelgoed
  • Home & Living
  • Lifestyle

Retail Services

Elke dag is de afdeling Retail Services bezig met het adviseren en faciliteren van de retail-operatie. Bijvoorbeeld met analyses en advies over het verder optimaliseren van het prijsbeleid. En over de manier waarop de winkel het beste kan worden ingericht. Verbeteringen hebben alleen zin als alle processen en systemen optimaal functioneren, intern en extern. Ook hierin speelt Retail Services een belangrijke rol. Daarnaast zorgt Retail Services voor dashboards voor de Category Teams zodat zij iedere dag opnieuw hun winkels zo goed mogelijk kunnen besturen.

Supply Chain & Contracting

Elke retailer bekijkt voortdurend hoe hij z’n inkoop kan verbeteren. Dat is bij bol.com niet anders. Afdeling Supply Chain & Contracts is dagelijks bezig met inkoop en het optimaliseren van de voorraad. Hoe en wanneer kunnen we betere contracten afsluiten met leveranciers en distributeurs? Maar ook: welke processen intern en extern dragen bij aan een te verbeteren traject? En hoe kunnen we zorgen voor een zo optimaal mogelijke voorraad? Betere marges, beschikbaarheid en aanverwante zaken op het gebied van retail noodzaken een continue focus op de leveranciers- en inkoopstrategie.

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert