IT afdeling

Iedereen maakt hier het verschil. En daarmee bedoelen we niet dat je slechts een nummertje vormt in een snel groeiende organisatie. Wij hebben namelijk collega’s die anders denken. Mensen die zelf vorm geven aan de wereld om hen heen. Mensen die de eerste zin lezen als ‘Ieder één maakt het verschil’. Bij bol.com krijgt authentiek talent namelijk de ruimte om z’n weg te zoeken en een unieke bijdrage te leveren aan het worden van de beste winkel van Nederland en België. Want daar gaan we voor, resultaat staat bij ons nooit op zichzelf. Nog steeds aan het lezen? En overtuigd dat hard werken en veel verantwoordelijkheid bij jou past? Mooi, wij leggen je graag uit hoe jij kunt helpen om het verschil voor ons allemaal te maken.

Youtube video replacement image

 

Bol.com is een winkel. Heb jij het idee dat het slechts een simpele website is? Dan is dat een groot compliment! Je zoekt iets op, bestelt het en de volgende dag heb je het in huis. Zo eenvoudig willen we het hebben, voor iedere klant. En inmiddels doen we dat voor ruim 7 miljoen klanten, die kunnen kiezen uit bijna 11 miljoen verschillende artikelen. Simpel, op zeer grote schaal dus. En met meer dan 300 IT-collega’s op 1000 bol.com’ers mag toch wel duidelijk zijn dat IT een cruciale rol speelt om al dat geweld terug te brengen tot iets wat heel simpel overkomt.

IT afdelingDit vraagt uiteraard wel wat van de IT-organisatie, waarbij niet alleen de klant centraal staat, maar ook jij als bol.com’er. En waarbij onze visie heel simpel is: ‘You Build It, You Run It, You Love It’.

‘You Build IT’ vraagt om jouw creativiteit. Jij bent tenslotte toch de expert op een gebied wat wij nog niet beheersen. ‘You Run IT’ geeft aan dat jij dan ook de volledige verantwoordelijkheid krijgt om datgene wat je maakt 24/7 beschikbaar te houden voor die ene klant (en die miljoenen anderen). En in ‘You Love IT’ zit de magie dat je ook echt in staat bent om het verschil te maken. Jouw passie voor je werk is wat wij van je verwachten te zien. Maar wat jij ook van ons mag verwachten te zien! Neem ook een kijkje op ons Techlab, waar je blogs van onze engineers kan vinden!

IT afdeling

De IT-structuur volgt de strategie en ondersteunt het feit dat jij en je team elke dag zelfstandig kunnen werken aan de beste winkel van Nederland en België. De IT-afdeling bestaat onder andere uit drie zogenaamde ‘Feature Spaces’. Deze zijn nauw verbonden met onze business-afdelingen en richten zich op de functionaliteiten om onze klanten perfect te kunnen bedienen. Uiteraard wordt zowel in de ‘Shopping Experience Space’, de ‘Retail Platform Space’ en de ‘Fulfillment Network Space’ gewerkt op een agile wijze via continuous delivery. Met alles in eigen hand om een 24/7 uptime te kunnen garanderen van alle business-softwareproducten.

Daarnaast is er een zogenaamde ‘Platform Space’ opgezet, waarin de focus ligt op het schaalbaar maken en houden van de platform-infrastructuur. Waar elders wordt gesproken over ‘platform provisioning’ spreken wij gewoon over ‘If IT moves, automate IT!’, uiteraard vanuit de strategie: ‘You Build IT, You Run IT, You Love IT’. Ook hierbij is een 24/7 uptime cruciaal, zelfs ‘maintenance windows’ is een concept dat we niet meer willen accepteren. Niet voor die ene klant, maar ook niet voor die ene collega in een Feature Space die zo autonoom mogelijk oplossingen wil realiseren en beheren.

IT afdeling

Mocht je je inmiddels afvragen waarom we het hier over ‘spaces’ hebben in plaats van afdelingen? Dat leggen we je graag uit in een persoonlijk gesprek. Bekijk snel onze IT vacatures of er iets tussen zit wat bij jou past. En als er niets tussen staat, maar je hebt toch interesse, neem dan ook contact met ons op! We maken graag ‘ruimte’ voor je. 🙂

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert