Marketing & Platform Innovation afdeling

Wie kent niet de tv-commercials van bol.com die steevast grote hits zijn op tv en internet? Maar de afdeling Marketing doet veel meer… Perscontacten, user experience, business ontwikkeling, online marketing en het design van onze website, magazines en nieuwsbrieven; alles is erop gericht om onze klanten een zo persoonlijk mogelijke winkelervaring te bieden.

Marketing afdeling

Shopping Experience

Onze ambitie is om de meest relevante inspirerende en persoonlijke winkel van Nederland en België te worden. Shopping Experience zorgt er voor dat onze 6 miljoen klanten een fantastische en persoonlijke winkelervaring hebben. Op elk device en wanneer en waar de klant maar wil. Om dit te realiseren hebben zowel de voorkant, als de achterkant van de winkel elkaar keihard nodig! Technische innovaties, een unieke winkel, optimalisatie van de search engine, betere algoritmes voor de recommendations en het personaliseren van de bol.com app, nieuwsbrieven en campagnes. Zo maar een greep uit de verantwoordelijkheden van Shopping Experience. Binnen dit team werk je altijd vanuit de behoefte van de klant, maar zorg je uiteraard ook dat onze partners worden meegenomen.

De collega’s van Shopping Experience zijn onder andere UX designers, insights analisten, campagne marketeers, database analisten en business analisten. Ook werkt Shopping Experience met meerdere dedicated scrum teams, zodat innovaties nooit stil staan.

 Business Development

Onze visie en de ontwikkeling van het netwerkmodel van bol.com zijn mogelijk gemaakt door drive en lef! Wij beschouwen retail niet als een integrale keten, maar halen de schakels uit elkaar, aldus Daniel. Door telkens grenzen te verleggen en kansen in te zetten voor nieuwe diensten, concepten en markten. De vindingrijke professionals van Business Development signaleren, onderzoeken en realiseren continu nieuwe kansen voor bol.com. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze leveranciers, partners en adverteerders. Om dit zo goed mogelijk te doen, maken we onderscheidt tussen het team Business Development B2B (partners, leveranciers en adverteerders) en het team Business Development B2C (onze ruim 6 miljoen klanten in Nederland en Belgie).

Onze Business Developers opereren met een grote mate van autonomie en betrokkenheid. Schaalbaarheid bij bol.com is cruciaal, daarbij wordt zowel een groot beroep gedaan op strategische en conceptuele kwaliteiten als op sturende en tactische talenten van onze Developers.

 Belgie

België

Sinds enkele jaren timmert bol.com hard aan de weg om van België zijn tweede thuismarkt te maken. Met ondersteuning van een aantal Belgische collega’s zorgen alle afdelingen ervoor dat ze onze propositie aanpassen aan de Belgische klant. Zo onderzoeken we de behoeftes van onze Belgische klanten wat betreft assortiment, betaalmiddelen, leveringsopties, klantenservice et cetera. Met deze informatie gaan we aan de slag en passen we onze winkel aan. Daarnaast spelen we in op typisch Belgische retailmomenten (bijvoorbeeld solden) zodat ook onze Belgische klanten zich thuis voelen op bol.com. Wist je bijvoorbeeld dat Vaderdag in België een week eerder wordt gevierd dan in Nederland? Het België-team bouwt zo permanent aan de fundamenten om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien.

Marketing

Deze verleidelijke drie-eenheid zorgt ervoor dat nieuwe en bestaande klanten steeds weer naar de website toegetrokken worden. Op basis van uitgebreide klantanalyses bedenkt, coördineert en geeft het communicatieteam vorm aan marketingacties. Dit vormt het brein achter de externe communicatie, zoals de bol.com homepage, radio, tv, print en pr-activiteiten, maar ook intern houdt Marcom alle collega’s op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en activiteiten. De acquisitiemarketeers enthousiasmeren zoveel mogelijk klanten om bij bol.com te komen winkelen. Online gebeurt dat via onder meer het eigen partnerprogramma, zoekmachines en prijsvergelijkers en offline door middel van het benaderen en behouden van zakelijke klanten. Het CRM-team bouwt aan de relatie met bestaande klanten door ieder van hen te benaderen met artikelen en aanbiedingen die voor hem of haar relevant zijn. Dit gebeurt onder meer via doelgerichte nieuwsbrieven, social media en de weblog, maar ook met persoonlijke aanbevelingen.

Business Development

bol.com Retail Media Groep

Iedere dag wordt bol.com bezocht door miljoenen klanten die bij ons artikelen onderzoeken, ontdekken en kopen. Bij bol.com proberen we die ervaring zo prettig mogelijk te maken, ook adverteren is onderdeel van die ervaring. Bol.com Retail Media Groep helpt de business partners van bol.com (bijvoorbeeld leveranciers, merken en partners van Verkopen via bol.com) om hun doelstellingen zo goed mogelijk te realiseren; of het nou gaat om het stimuleren van de sales of het bouwen van een merk. Voor welke marketinguitdagingen bieden we oplossingen? En welke middelen hebben we daarvoor beschikbaar? Aan de Retail Media Groep de taak om leveranciers, artikelen, kopers en verkopers met adverteren dichter bij elkaar te brengen. Natuurlijk met behoud van een prettige winkelervaring.

 

 

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert