Marketing & Platform Innovation afdeling

Dichtbij en persoonlijk. Dat is hoe we onze 8,5 miljoen klanten willen aanspreken. Als lokale speler kennen we de Nederlandse en Belgische klantvoorkeuren goed en weten we steeds beter hoe, waar en wanneer zij welke boodschap willen ontvangen. Die kennis helpt ons bestaande services persoonlijker te maken en innovaties te ontwikkelen waar klanten oprecht blij van worden. Geen one size fits all marketing dus, maar impactvolle communicatie op precies de juiste touchpoints.

De afdeling Marketing ontwikkelt schaalbare services die klanten, partners en de interne organisatie faciliteren. De stem van onze klant wordt altijd gehoord, want bij bol.com zijn klanten mede-eigenaar van de marketingervaring. Maximale relevantie is immers niet alleen vanuit ons perspectief pure winst, maar vooral voor onze klanten. Bij alles wat we doen, staat de vraag of we klanten er echt mee helpen, dus centraal. Waarbij je ‘klant’ breed mag definiëren, want ook de duizenden partners die artikelen op het bol.com winkelplatform aanbieden, vallen binnen de scope. Deze vijf afdelingen sturen gezamenlijk op het maximaliseren van de merkbeleving.

Marketing afdeling

Marketing zet de strategische handtekening onder het merk bol.com en regisseert grootschalige on- en offline projecten die de merkbeleving aanwakkeren en cultiveren. Denk aan onze prijswinnende publiekscampagnes, maar ook aan het vormgeven van het PR-beleid en het intensiveren van de samenwerking met Ahold. De afdeling dus voor ‘merkarchitecten’ die op strategisch niveau denken en werken.

Bol.com Retail Media Groep biedt adverteerders en mediabureaus de kans om klanten te bereiken op die momenten dat het er echt toe doet: tijdens het winkelen zelf. Voorbeelden zijn display advertising en sponsored products op beslismomenten van de klantreis. Maar er zijn nog (veel) meer mogelijkheden om onze diepgaande klantkennis te benutten om de relevantie van advertenties te vergroten. Vul jij ze in?

 Belgie

Business Development ontwikkelt vernieuwende klant- en partnerproposities. Vaak gaat het om grootschalige innovaties die de klantervaring verbeteren in termen van NPS, omzet en marge. Disruptieve businessmodellen op het snijvlak van marketing en fulfilment bedenken én implementeren? Als je toe bent aan een rol waarin klantgericht innoveren de norm is, is Business Development helemaal jouw plek.

Customer Services is niet voor niets onderdeel van marketing. Volgens ons vraagt echte binding met de klant namelijk om integraal management van de volledige klantreis. Alleen als de klant zich altijd serieus genomen en geholpen voelt – dus ook bij issues of vragen – kunnen wij maximale waarde toevoegen aan de klantbeleving en die waarde uitbouwen als onderdeel van de bol.com strategie.

Partner Services ondersteunt duizenden externe verkopers die artikelen via bol.com aanbieden. De ambitie is dat de partnerbijdrage aan klanttevredenheid, omzet en marge blijft stijgen. En dus is het cruciaal dat partners optimaal worden gefaciliteerd. Partner Services maakt zich daar sterk voor, bijvoorbeeld door tools en dashboards te ontwikkelen die partners zicht op de eigen prestaties bieden.

 

Partner Services

 

 

 

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert