Merchandising & Sourcing afdeling

Bol.com wil klanten veel keuze bieden. En met een assortiment van zo’n 16 miljoen artikelen, zijn we goed op weg. Maar keuzevrijheid is voor ons pas het begin, want we willen klanten ook helpen de juiste keuze te maken. We willen klanten, kortom, meenemen op een klantreis die ze eerlijk informeert, continu inspireert en regelmatig verrast. Maar vooral op een klantreis die altijd naar de gedroomde finish leidt: het juiste artikel.

Zo’n 600 professionals, verdeeld over 41 winkelteams, maken zich daar samen sterk voor. Door continu te sturen op een steengoede dagelijkse operatie. En door een speciaalzaakgevoel te cultiveren. Want dat is wat onze winkels zijn: speciaalzaken waar je warm wordt verwelkomd door bol.com’ers die weten wie je bent, waar je interesse in hebt en hoe je het liefst geholpen wordt. Dat we die ‘traditionele’ speciaalzaakervaring steeds overtuigender naar een online setting vertalen, is mede te danken aan slimme data science oplossingen. Hoe beter we onze 8.5 miljoen klanten kennen, hoe beter we tegemoet kunnen komen aan individuele klantbehoeften.

Merchandising

Cross-functioneel werken

De commerciele afdeling is uiteraard niet alleen het domein van data science, hoewel zelflerende algoritmen ook veel klantwaarde toevoegen. Het grootste verschil wordt gemaakt door de bol.com collega’s. De manier waarop wij met elkaar samenwerken is echt innovatief. Onze winkels werken namelijk volgens SCORE, een intern opgevoede liefdesbaby van holacracy en Agile, met een bol.com twist. Geen streng afgebakende functiegrenzen dus, maar een sterke focus op cross-functionele, multidisciplinaire samenwerking. Door expertises als marketing, merchandising, inkoop en supply chain samen te brengen, kunnen we sneller en klantgerichter innoveren. Bovendien wordt het er allemaal veel leuker op!

Merchandising

 

Dit zijn de hoofdonderdelen binnen Merchandising & Sourcing:

Commercie heeft ‘maar’ één ambitie: een steengoede dagelijkse commerciële operatie neerzetten. Hier vind je de multidisciplinaire teams die samen een speciaalzaak runnen. Denk aan het bepalen van het assortiment, het aansluiten van leveranciers en het vaststellen van verkoopprijzen. Maar ook het optimaliseren van productinformatie en het verzorgen van inspiratieve content vallen binnen dit onderdeel, net als het coördineren van campagnes en promoties. Binnen commercie werken onder andere onze Buyers, Product Specialisten en Managers Merchandising.

 Netwerk & Groei zoomt in op winkel-overstijgende projecten. Vaak zijn dat projecten die de klantervaring direct verbeteren. Een voorbeeld is onze cadeau-propositie die klanten helpt om uit het enorme aanbod het perfecte cadeau te vinden voor een vriend, familielid of (soms ook best fijn) zichzelf. De Project Managers van Netwerk & Groei optimaliseren bijvoorbeeld ook onze diensten, zoals Verkopen via bol.com en het bedienen van de Belgische markt. Ook meer interne ontwikkelingen, zoals de SCORE werkwijze, worden door hen opgepakt.

Merchandising

Retail & Data is de thuishaven van onze data specialisten, inclusief een snelgroeiend aantal data scientists, BI’ers en Marketing Intelligence collega’s. De afdeling biedt winkelspecifieke front line support en ontwikkelt schaalbare innovaties op het gebied van search, winkelbeleving, content verrijking, marketing automation en pricing. Ook Supply Chain is hier onderdeel van en zorgt dat ons magazijn gevuld is, door middel van de juiste planning, bestellingen en forecasts. Innovatieve voorspellende modellen dus, plus de dashboards die winkels helpen klantgedreven keuzes te maken.

Shopping & Content wil klanten die een winkel zijn ‘binnengestapt’ optimaal servicen op het gebied van content, UX design en gebruiksgemak. De afdeling initieert winkelspecifieke optimalisaties en innovaties en borgt de gebruiksvriendelijkheid van de platformen, zowel voor klanten, partners als collega’s. Dat het bij bol.com fijn winkelen is, is dus mede aan onze Business Analisten en Designers van Shopping & Content te danken.

Winkelmarketing kent de diverse doelgroepen die de winkels bezoeken als geen ander. En weet precies welke wensen en behoeften die klanten hebben. Inzichten die per speciaalzaak worden vertaald naar effectieve online winkelpromoties, winkelcampagnes en overige gepersonaliseerde winkelcommunicatie. Ook het ontwikkelen van retail-campagnes en de promotiestrategie voor de diverse winkels behoort tot de scope van onze Online Marketing professional

Laatste nieuws

Geen passende vacature?

Meld je aan voor onze

Jobalert