Benjamin Dieleman

Logistiek Specialist

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik heb zelf gesolliciteerd voor een vacature op de banensite omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Hiervoor deed ik logistieke projecten bij traditionele, logge bedrijven. Die logheid voelde als een belemmering. E-commerce had mijn interesse gewekt en dus kwam bol.com in the picture. Hier heb je sexy logistiek die innoverend en vernieuwend is en een bedrijf dat enorm hard groeit en zichzelf voortdurend verbetert. Ik dacht laten we het proberen, drie maanden later zat ik hier. En nu werk ik hier alweer sinds juni 2016.

Logistiek bij bol.com is Logistiek op Champions League-niveau.
Benjamin Dieleman
Benjamin Dieleman Logistiek Specialist

Hoe ervaar je het om bij bol.com te werken?

De vrijheid die je krijgt is super. Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, die invulling creëer je zelf. Uiteraard moet je dan ook met die vrijheid om kunnen gaan maar bij mij werkt het heel motiverend om zelf verantwoordelijkheden op te nemen. Wat ik verder leuk vind is dat iedereen gemotiveerd is en ervoor gaat. Zo kan je overal terecht met vragen of om te sparren over ideeën. Tenslotte heeft bol.com ook een echte vier-cultuur voor zijn successen, van groot tot klein. Dat geeft voldoening en waardering bij het afsluiten van projecten.

Logistiek bij bol.com is Logistiek op Champions League-niveau. Dus zoek je een uitdaging in de e-commerce, kom naar bol.com!

Nederlanders zijn directer en mondiger en dit was in het begin wel even wennen. Inmiddels ervaar ik dit als een voordeel, het schept duidelijkheid en werkt vlotter. Ook de informele sfeer spreekt mij erg aan.

Hoe ervaar je de Nederlandse cultuur?

Ook al zijn we buurlanden, qua cultuur zijn er wel degelijk verschillen. Maar ik denk dat het juist verrijkend is om van twee culturen te kunnen leren en dat je die complementair kan combineren met elkaar. Ik blijf een fiere Belg maar weet de Nederlandse cultuur helemaal te appreciëren.  Ik woon in Utrecht, ben fan van Utrecht en voel mij hier thuis.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar Nederland te komen?

Dat heb ik eigenlijk niet gedaan. Ik heb ervoor gekozen om bij bol.com te gaan werken, en heel toevallig staat het hoofdkantoor van bol.com in Nederland. Na het tweede gesprek bedacht ik me dat ik Utrecht misschien maar eens moest bezoeken, mocht ik aangenomen worden. Inmiddels weet ik zeker dat dit de juiste keuze was.

Hoe is de sfeer op de afdeling en hoe ziet je team er uit? 

Ik werd heel goed ontvangen op de afdeling waardoor ik snel kon landen. Tussen alle serieuze zaken is er plaats voor humor en de vrijdagmiddagborrels zorgen er ook voor dat je elkaar informeel leert kennen. Dit alles maakte dat ik me hier snel thuis voelde. Bovendien vinden er geregeld uitjes plaats buiten werktijd en vormen we met Team België een hechte groep.