Borre Putman

Community Specialist

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

In mei 2016 ben ik begonnen als Social Media Expert bij bol.com. Toen waren we met 15 experts. We beantwoordden klantvragen en zorgden voor engagement met onze klanten. Door de snelle groei van het aantal klantvragen die binnenkwamen via social media, groeide de afdeling naar een grote webcare afdeling. Ik maakte een stapje hogerop, maar ik merkte al snel dat ik mijn creativiteit niet goed kwijt kon in die functie. Door de enorme focus op de klantvragen, was ruimte ontstaan voor het verbeteren van het engagement-stuk. Begin 2018 besloten we het team op te splitsen, zo ontstond er een apart team dat ik nu aanstuur in mijn functie als Community Specialist.

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Als Community Specialist ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van The Social Hub. Dat is de afdeling die zowel bijdraagt aan een stuk merkbeleving en -perceptie door bijvoorbeeld de comments onder de Facebook-posts. Maar wij leveren ook een creatieve superservice aan de klanten die openbaar op social media een vraag stellen. Kortom, een interessante mix van Marketing en Customer Service. Daarnaast draag ik zorg van alle praktische zaken van de afdeling, zodat onze Social Media Manager als eindverantwoordelijke daar geen omkijken naar heeft.

Het leukste aan bol.com? De 1400 jonge, enthousiaste mensen die allemaal vanuit hun eigen expertise een steentje bijdragen!
Borre Putman
Borre Putman Community Specialist

Wat voor ontwikkelingen zie je binnen jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Op social media zie je een duidelijke verschuiving van het delen van persoonlijke informatie. Waar je voorheen iets op Facebook plaatste, gebeurt dit steeds meer op Instagram. Facebook wordt steeds meer gebruikt als kanaal voor entertainment, om informatie in te winnen en simpelweg als tijdverdrijf. Ik denk dat we met onze huidige strategie de juiste rol spelen op wat er nu gebeurt op social media. Daar spelen we ook op in met de reacties onder onze posts, dat is puur entertainment.

 

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

De 1400 jonge, enthousiaste mensen die allemaal vanuit hun eigen expertise een steentje bijdragen. De vorm van samenwerking en groepsgevoel is in dit bedrijf onbeschrijflijk als je kijkt naar de omvang. Om een voorbeeld te geven, wat wij doen op The Social Hub had bij veel andere bedrijven niet gekund. Daar wordt niet de vrijheid gegeven en wordt de inhoud gecontroleerd door een Brand Manager.

En voor mij persoonlijk? Het aantal likes van de Facebook-pagina stijgt de laatste tijd enorm, we worden overspoeld door publicaties op onder andere The Best Social Media.  Daarnaast is het aantal reacties in een maand ten opzichte van een jaar terug tien keer zo hoog en onze engagement rate gaat door het dak. Maar zoals ik al zei, ik ben hier niet alléén verantwoordelijk voor, bij bol.com werken we samen!