Charel van Nassau

Business Developer

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Ik werk als Business Developer binnen het bol.com Retail Media Groep team, wij richten ons op het openstellen van bol.com als advertentieplatform voor adverteerders. Door Business Development worden nieuwe proposities ontwikkeld waardoor we leveranciers in staat stellen om, binnen een omgeving waar mensen winkelen (bol.com), als daarbuiten, de juiste klant op het juiste moment te benaderen. Ik ben momenteel met een project bezig waarbij de verschillende winkelteams verschillende proposities aanbieden. We zijn op zoek naar manieren hoe deze verschillende proposities, in verschillende onderdelen in de organisatie, elkaar nog meer kunnen versterken. Op deze manier hopen we de impact van onze marketingmiddelen nog verder te vergroten. Dit betekent dat ik in een multidisciplinair team werk. We hebben veel contact met de verschillende afdelingen, ook met verschillende lagen binnen de organisatie. Samen proberen we een mooi eindproduct op te leveren, om zo elke dag vindbaar te zijn op de juiste manier (moment) voor de juiste klant.

Wat voor marketing ontwikkelingen zie je en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Je ziet een grote verschuiving van desktop richting mobiel, daarbij is de app een belangrijk onderdeel. Ook op het gebied van marketing is deze ontwikkeling belangrijk. Marketingmiddelen moeten hiervoor worden ingericht. Naast het feit dat we de markt goed in de gaten houden, zijn we zelf ook erg druk met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.  Hierbij is het erg interessant om niet alleen op online te focussen, sommige offline marketing middelen zijn ook zeker toepasbaar in onze business.

Hoe gaan jij en je team voor “elke dag beter”?

‘Elke dag beter’ zit hem voor mij niet in de grote innovaties waar we dagelijks aan werken, maar veel meer in de kleine stapjes die we iedere dag kunnen zetten. Het geven van feedback over de presentatie van je collega bewijst voor mij al dat je het iedere dag beter wilt doen. Verbeteringen worden binnen bol.com op kleine schaal getest, op deze manier merken we snel of iets daadwerkelijk werkt of niet.

Wat zijn de plannen en projecten voor de toekomst waar je naar uitkijkt?

Ik kijk zeker uit naar de toekomst, ook als het gaat om mijn eigen project. Door goed inzicht te hebben in onze eigen klanten weten wij wat relevant is voor welke klant. Op die manier kunnen wij adverteerders dus optimaal helpen de juiste klant op de juiste manier te bereiken. En zo kunnen we ze helpen hun budgetten zo optimaal mogelijk in te zetten.

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Allereerst de toegankelijkheid van iedere collega, ik merk dit in het contact dat ik heb met de verschillende afdelingen. Daarnaast vind ik de impact die je met je projecten behaald ook een belangrijk pluspunt. Maar ook de vrijheid waarmee goede ideeën zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Blijkt een idee niet te werken dan weten we alsnog meer dan gisteren.