Fleur van der Heiden

Data Scientist

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Na mijn studie Econometrie in Tilburg wilde ik werken bij een innovatief bedrijf, die grote hoeveelheden data tot hun beschikking heeft. Een organisatie waar je impact kan maken met waardevolle data inzichten en schaalbare oplossingen. Tijdens mijn studie was ik al in aanraking gekomen met bol.com, door een Guest Lecture. Toen heb ik al een beeld gekregen van de toffe sfeer bij bol.com.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij bol.com?

Op dit moment werk ik aan een uitdagend project! Binnen het Data Science team ben ik bezig met de ontwikkeling van een automatisch schaalbare data oplossing. Deze oplossing moet dubbele artikelen (aangeboden door onze zakelijke verkopers) in onze catalogus vinden en aan elkaar verbinden. Op die manier kunnen klanten in een oogopslag de artikelen met elkaar vergelijken. Het is een hele uitdaging om dit op een efficiënte manier te doen. Ook vergt dit wat verdieping in Machine Learning, iets wat ik tijdens mijn studie niet heb gehad. Ik vind het leuk om mezelf hier inhoudelijk in te ontwikkelen en om te leren gaan met de vele hoeveelheden data.

Je moet voor deze functie een echte data cruncher en een doorzetter zijn. Ook je communicatieve skills heb je nodig om jouw visie of oplossing over te brengen. Ondernemerschap helpt je bij het bieden van oplossingen voor onze klanten, door middel van data.

Ik ontwikkel mezelf op het gebied van Machine learning en leer omgaan met de vele hoeveelheden data.
Fleur van der Heiden
Fleur van der Heiden Data Scientist

Hoe ziet jouw favoriete dag eruit? En wat vind je minder leuk?

Mijn favoriete dag heeft een goede mix van inspirerende meetings en zelf vlammen met het model. Bijvoorbeeld een meeting met het projectteam, om de nieuwste resultaten te bepreken. Dit geeft mij weer nieuwe energie, door het enthousiasme van mijn collega’s die op een oplossing wachten. Tijdens onze Data Science- meeting bespreken we met elkaar de projecten en nieuwe onderwerpen. Daardoor leer ik veel en direct van mijn collega’s. De zaken die we daar bespreken, kan ik direct weer gebruiken in mijn project.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op ons team en waar we nu staan. We zijn op dit moment een klein team en werken nog niet zo lang met elkaar samen. Er ligt een sterke focus op data science en alle bol.com’ers zien hierin het belang. Dit geeft mij en het team veel energie. Gelukkig maken we ook tijd voor leuke (niet werk-gerelateerde) activiteiten. De sfeer is  echt top! Iedereen is behulpzaam en maakt tijd om anderen te helpen. Daarnaast worden er erg veel dingen georganiseerd zoals Impact Dag, een Inspiratie Dag voor heel bol.com, personeelsfeesten en many more!