Floor de Heus

Marketing Intelligence Consultant

“Ik ben zeker niet ‘toevallig’ bij bol.com aan de slag gegaan, want het bedrijf stond al een tijdje op mijn radar. Vanwege de gave groeiambities, maar ook vanwege het feit dat bij een online speler alles te meten is en je dus echt fact-based beslissingen kan nemen.

De eerste vijf jaar bij bol.com heb ik de groeiende afdeling pricing aangestuurd. Van miljoenen artikelen kan je de prijzen niet handmatig bepalen dus daar gaan complexe, geautomatiseerde processen achter schuil. Heel gaaf om aan een van de meest geavanceerde pricing tools van Nederland te werken, en ook om een team van 2 man naar een team van zo’n 25 man te laten groeien!

Recent ben ik overgestapt naar een nieuw analyse domein: marketing intelligence. Mijn collega’s en ik adviseren winkels over hoe ze het beste nieuwe klanten aantrekken of op dagbasis nog meer waarde kunnen halen uit hun marketing middelen. Er is de afgelopen vijf jaar veel geïnnoveerd op data vlak, dus we kunnen steeds meer databronnen aan elkaar knopen. Daarmee kunnen we de winkels en onze analyses continu verbeteren.

Want verbeteren, dat wil iedereen hier. Bij bol.com is geen ongemotiveerde medewerker te vinden. Iedereen is ambitieus en klantgericht en wil het verschil maken. En als dat is gelukt, wordt het ook gevierd. Er wordt regelmatig taart uitgedeeld of een feestelijke mail gestuurd om een succes te delen. Bol.com staat voor mij voor een groep ambitieuze en ongeduldige mensen die de winkelervaring van winkelend Nederland en België elke dag beter willen maken.”