Floor Somers

Partner Specialist

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

Bol.com leek me een erg leuk en interessant bedrijf om voor te werken. Ik heb me ingeschreven voor de jobalerts op de website en de dag nadien kreeg ik al een heel interessante vacature in mijn inbox. Tijdens het eerste sollicitatiegesprek was het meteen duidelijk dat de sfeer bij bol.com helemaal was zoals ik gehoopt had. Toen ze me de job aanboden, ben ik er dan ook met volle goesting aan begonnen!

Bij bol.com zijn er veel kansen en mogelijkheden, voor iedereen maar zeker ook voor Belgen
Floor Somers
Floor Somers Partner Specialist

Hoe ziet jouw functie eruit, wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Er verkopen ondertussen duizenden verkopers via bol.com. Daar zitten ook een heleboel Belgen bij. Als Partner Specialist kunnen de Belgische verkopers bij mij terecht voor al hun vragen en advies. Daarnaast help ik ook Nederlandse partners die vragen hebben over Belgen, of de Belgische markt. En de bol.commers kunnen uiteraard ook bij mij en de andere Belgen terecht met België-dingetjes.

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Het is echt een heel aangenaam bedrijf om voor te werken. Het is een erg boeiende omgeving en er valt altijd wat te beleven. Er zijn veel kansen en mogelijkheden voor iedereen maar zeker ook voor Belgen! Maar het leukste vind ik het samenwerken met gemotiveerde collega’s die het beste uit zichzelf en het bedrijf willen halen.

Hoe ervaar je de Nederlandse cultuur?

Nederlanders zijn iets luider dan Belgen maar daar wen je snel aan. Het is dan ook gemakkelijk om aansluiting te vinden bij je collega’s en het is er zeker nooit saai. Hoewel de cultuurshock niet echt groot is, helpt bol.com heel goed met de integratie. De Belgen binnen bol.com vormen ook een leuke groep dus je kan altijd bij hen terecht als je dringend nood hebt aan een goeie pint of stoofvlees met frietjes.

Natuurlijk zijn er verschillen! Nederlanders praten graag en veel en zijn erg direct. Belgen zijn toch iets meer bescheiden en beleefd. Plus broodjes kroket als lunch, blijft raar.