Jelle Nieuwenstein

Customer Happiness Ambassadeur

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

In 2016 ben ik terechtgekomen bij bol.com, er was een pilot gestart met klantenservice Inhouse. Gezien ik een tussenjaar had en wilde gaan reizen, heb ik het baantje in eerste instantie puur aangenomen voor het geld. Maar vanaf het eerste moment dat ik binnenliep op de Papendorpseweg dacht ik: hé, hier wil ik voorlopig nog helemaal niet weg!

Toen ik uiteindelijk dan in maart 2017 op reis ging, was net ‘Je kan het met bol.com’ uitgerold, na een presentatie hierover dacht ik ‘Jel, wat ga je doen?’ Na mijn reis zou ik namelijk helemaal niet terugkomen. Ik ben toen met hangende pootjes naar mijn manager gegaan en heb gevraagd of ik nog terug mocht komen. En ja, daar was ik in juli weer. Vol met nieuwe ideeën en met frisse moed er weer tegenaan!

Bol.com is een grote vriendenclub waar we met ideeën uit 1400 invalshoeken een plan maken!
Jelle Nieuwenstein
Jelle Nieuwenstein Customer Happiness Ambassadeur

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Nadat ik terugkwam van mijn reis heb ik de switch gemaakt naar Customer Happiness. In een team van vier bol.com’ers houden wij ons bezig met de klantfeedback, zowel over Customer Service als het bestelproces en de zakelijke verkopers.

Klanten hebben vaak goede ideeën die heel nuttig kunnen zijn voor onze winkel. Door de belangrijkste dingen eruit te pikken, zorgen we ervoor dat we de winkel weer een stukje beter kunnen maken. Sowieso is het erg belangrijk dat er wat met de feedback van klanten wordt gedaan.

Naast de klantfeedback hou ik me binnen ons team bezig met de productiecijfers: hoeveel klanten hebben we nou kunnen helpen, wat zou een goed target zijn voor in de toekomst? Dat soort zaken.

Wat voor ontwikkelingen zie je in jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Zeker in de wereld van e-commerce is het belangrijk dat klanten zich goed voelen bij een winkel. Immers kijk je de verkoper niet in de ogen bij een aankoop.

Het is heel belangrijk om met de klanten in gesprek te gaan over dingen die ze dwarszit. Hiermee geef je ze het gevoel dat ze serieus genomen worden en probeer je dichtbij ze te staan. Ik denk dat dat voor in de toekomst zeker onze kracht is. Er zijn natuurlijk genoeg andere grote spelers in de Nederlandse webwinkelstraat maar juist door de mensen het gevoel te geven dat wij gewoon een paar betrouwbare blauwe ogen zijn, komen we er wel!

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Het beste antwoord wat ik hierop kan geven is: loop eens naar binnen. We zijn een gigantisch bedrijf, op het hoofdkantoor alleen al werken geloof ik wel 1700 man en al die 1700 man zijn compleet anders. Het is een grote vriendenclub waar we met ideeën uit 1400 invalshoeken een plan maken. Waar we met z’n allen keihard werken voor het doel om de beste te worden. Bol.com is volgens mij hét gaafste bedrijf van het land.