Joost van der Ven

Business Analist

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Ik werk als business analist binnen Partner Services. Partner Services is de afdeling die, zoals de naam al doet vermoeden, service verleent aan partners van bol.com: onze zakelijke verkopers. Als business analist kijk ik constant naar waar onze verkopers vragen over hebben en waar processen nog niet optimaal functioneren. Wanneer de verbeterpunten in kaart zijn gebracht, is het zaak om ervoor te zorgen dat deze wensen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar samen met een of meerdere project- en IT-team(s).

Ik zie van dichtbij dat ons verkoopplatform écht werkt voor ondernemers.
Joost van der Ven
Joost van der Ven Business Analist

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

Met minimale middelen het maximale resultaat behalen, en dus maximale verbeteringen voor onze partners. Er bestaan binnen bol.com simpelweg teveel goede ideeën om allemaal in korte tijd te kunnen realiseren. Daarom wordt er kritisch gekeken naar iedere wens die je hebt als business analist. Dit is af en toe lastig, maar ook zeker uitdagend!

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Aan de ene kant is het belangrijk dat je snel en nauwkeurig grote hoeveelheden aan informatie om kunt zetten naar concrete wensen. Data analytische vaardigheden dus. Aan de andere kant is het belangrijk dat je diezelfde wensen in klare taal kunt overbrengen naar je stakeholders en hier komen juist ‘soft skills’ om de hoek kijken.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Verkopen kan je met bol.com. Ik zie van dichtbij dat ons verkoopplatform écht werkt voor ondernemers en ongelooflijk veel toe kan voegen, zelfs wanneer e-commerce nog onbekend terrein is. Bovendien is het platform gebaseerd op het principe ‘no cure, no pay’, dus aan iedere ondernemer die nog niet via bol.com verkoopt zou ik willen zeggen: probeer het eens!