Lennart de Graaf

Brand Specialist

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

In de zomer van 2015 solliciteerde ik op een openstaande vacature. Ik werd gebeld, maar hoorde helaas dat de functie al was ingevuld.  Toch mocht ik langskomen op een hele interessante selectiedag met leuke cases en een individueel gesprek. Na de selectiedag ben ik uitgenodigd voor een tweede gesprek, waarna ik bij bol.com aan de slag mocht gaan!

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Als Brand Specialist ben je de schakel tussen bol.com en het merk waar je verantwoordelijk voor bent. Intern schakel ik met verschillende afdelingen om ervoor te zorgen dat ‘mijn merk’ goed gepositioneerd wordt. Dit doe ik onder andere door het bedenken van marketingcampagnes en het optimaliseren van content. Extern heb ik veel contact met de leverancier over bijvoorbeeld het afstemmen van campagnes en het opvoeren van nieuw assortiment.

Het leukste aan werken bij bol.com is de unieke sfeer die je hier ervaart. Vanaf dag 1 voel je je onderdeel van het team en het bedrijf. Iedereen is bereid elkaar te helpen en dat maakt bol.com bijzonder. Ik kan je vertellen; de vrijdagmiddagborrel bij de bar op ons kantoor is een aanrader!

Iedereen is bereid elkaar te helpen en dat maakt bol.com zo bijzonder.
Lennart de Graaf
Lennart de Graaf Brand Specialist

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

‘Je kan het met bol.com’ ligt voor mij in het verlengde van ‘de winkel van ons allemaal’. Voor bijna alles wat je zoekt, kun je wel bij bol.com terecht. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor de feestdagen. We worden ook steeds beter in het voorzien van informatie en advies aan onze klanten, kortom: ‘Je kan het met bol.com’.

Waar ben je trots op en wat is de grootste uitdaging binnen jouw functie?

Ik ben trots op het feit dat ik met ‘mijn merk’ mooie resultaten heb behaald, dit uiteraard samen met al mijn directe collega’s en dankzij het goede partnership met de leverancier.

De grootste uitdaging voor mij is het intern communiceren met verschillende inkopers en supply chain specialisten. Gezien het brede aanbod aan artikelen waar ik verantwoordelijk voor ben, heb ik contact met veel verschillende categorieën binnen bol.com, wat bij campagnes en voorraadbeheer de nodige uitdagingen met zich meebrengt.