Leon Kooijman

Supply Chain Specialist

Wat zijn je verantwoordelijkheden bij bol.com?

Als Supply Chain Specialist ben je verantwoordelijk voor de voorraad van een bepaalde categorie van bol.com. Hierin zorg jij samen met jouw leveranciers voor een optimale aanleverketen. Samen met twee collega’s zorg ik ervoor dat alle 19.500 unieke speelgoedartikelen vanuit 120 leveranciers op tijd in ons magazijn zijn. Samen met onze leveranciers, inkopers en logistieke afdeling zijn we dit proces steeds verder aan het optimaliseren, zodat we uiteindelijk de snelste levertijd kunnen garanderen voor de beste prijs.

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

Wat voor sommige de grootste feestdag van het jaar is, is voor ons de grootste uitdaging. Ik heb het dan over Sinterklaas. Samen met mijn inkopers ben ik bezig om de juiste aantallen te bepalen voor de Sint. Ongeveer 100 containers hiervan komen direct uit China. Omdat het zo’n grote uitdaging is, zijn we al in april met Sinterklaas bezig. Daarnaast kopen we ook een enorm volume lokaal in. De uitdaging zit in het monitoren van het enorme logistieke volume en te schakelen waar nodig!

De uitdaging zit in het monitoren van het enorme logistieke volume.
Leon Kooijman
Leon Kooijman Supply Chain Specialist

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Het belangrijkste is dat je bezit over een hands-on mentaliteit en dat je bepaalde analytische inzichten moet hebben. Dit is nodig om dit grote assortiment goed te monitoren. Daarnaast moet je ook een teamplayer zijn, omdat je met verschillende functies van verschillende afdelingen schakelt.

Wat betekent 'Je kan het met bol.com' voor jou?

Samen zorgen voor het beste resultaat! Een voorbeeld is dat we laatst met verschillende collega’s van verschillende achtergronden het dagelijkse werk hebben neergelegd en vervolgens belangrijke verbeteringen hebben gerealiseerd. Hierdoor kunnen we nu ‘at the end’ nog beter en sneller inspelen op de veranderende markt. Daarnaast is de bootcamp op maandag en woensdag ook een ultiem ‘je kan het met bol.com’ moment.