Lisa Vogels

Buyer

Nadat ik bijna twee jaar werkzaam ben geweest binnen een 3D-printbedrijf, wilde ik dolgraag de online retail in. Voor mij een hele logische keuze, want mijn persoonlijke interesse ligt hier en tijdens mijn studie en stages heb ik me hier op gefocust.

Strategische accounts

Binnen bol.com heb ik in drie jaar tijd al mooie stappen kunnen zetten. Inmiddels werk ik als Buyer in drie winkels. Binnen ‘mijn’ winkels, Babyverzorging, Persoonlijke Verzorging & Huishoudmiddelen en Beauty, ben ik verantwoordelijk voor de strategische accounts. Het is mijn taak om het productaanbod in deze winkels volledig te maken, tegen aantrekkelijke verkoopprijzen. Om dat voor elkaar te krijgen, heb ik een hele intensieve samenwerking met een aantal zeer belangrijke leveranciers in de branche. Deze samenwerking bestaat grofweg uit het onderhandelen van jaardeals, samenstellen van het ideale assortiment met voldoende marge, opstellen van de optimale promotieplanning en overeenkomen van de best passende marketingmiddelen om sales te stimuleren. Op deze manier zorg ik ervoor dat klanten voor al hun dagelijkse artikelen terecht kunnen bij bol.com en daar een marktconforme prijs voor betalen.

Voor 'mijn winkels' heb ik een intensieve samenwerking met belangrijke leveranciers uit de markt.
Lisa Vogels
Lisa Vogels Buyer

Iedere dag een feestje

Eén van de leukste dingen van mijn werk vind ik dat er elke dag weer een feestje te vieren is, omdat we wederom een record verbroken hebben. Online retail is jong en volop in ontwikkeling. Het is ongelooflijk hoe groot de stappen zijn die we elke dag zetten en dat we in veel productgroepen al enorm veel bereikt hebben in de Nederlandse en Belgische markt.

Dit krijgen we voor elkaar door te werken in multidisciplinaire teams die elke dag opnieuw aan verschillende knoppen draaien voor optimalisatie. Iedereen in het team heeft zijn of haar eigen expertise en het samenbrengen hiervan resulteert in succes. De werkwijze is vrij nieuw, waardoor we nog volop aan het pionieren zijn om de beste manier van werken te vinden. Maar dat past helemaal in het dagelijkse leven van een bol.com’er, lekker ondernemen! De enige uitdaging die hiermee gepaard gaat is dat overal binnen bol.com kansen zijn, waardoor iets nooit echt af is. Kortom, ik zal me hier nooit gaan vervelen!