Maureen Bakker

Brand Specialist

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik heb bewust voor bol.com gekozen, omdat bol.com de bekendste online retail is van Nederland. Maar ook omdat ik het gevoel heb dat bol.com als organisatie goed bij mij past. Op de site staat veel informatie en daarnaast had ik ook verhalen gehoord over het werken bij bol.com. Hierdoor kreeg ik een heel goed gevoel bij de organisatie. Ik heb gesolliciteerd voor de Stage in je winkelwagen- inhousedag, die elk half jaar wordt georganiseerd. Ik had nooit verwacht dat ik zou worden uitgenodigd, maar gelukkig mocht ik een aantal weken later langskomen op de inhousedag. Na een aantal speeddates met verschillende afdelingen, werd mijn gevoel bevestigd.

Bol.com is echt een warm bad en iedereen staat er voor open om je te helpen. Gelukkig mag ik blijven en ben heel trots en blij dat ik ben gekozen voor de baan van Brand Specialist.

Hoe ziet jouw baan als Brand Specialist eruit?

Als Brand Specialist creëer je een goede samenwerking tussen de leverancier en bol.com voor een optimaal resultaat voor de klant. Ik moet ervoor zorgen dat mijn merk goed gepositioneerd wordt in de winkel en mooie resultaten behaald. Dit doe ik onder andere door het bedenken van campagnes en het optimaliseren van content.

Als Brand Specialist creëer je een goede samenwerking tussen de leverancier en bol.com voor een optimaal resultaat voor de klant.
Maureen Bakker
Maureen Bakker Brand Specialist

Wat is je grootste uitdaging binnen jouw functie?

Ik denk dat de grootste uitdaging is om een middenweg te vinden tussen de wensen van de leverancier en de wensen van de afdeling als geheel. De leverancier wil de beste posities in de winkel. Als Brand Specialist wil ik natuurlijk de beste resultaten behalen, maar daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de resultaten van de afdeling als geheel. Wat is nu het beste voor bol.com en de klant.

Daarom is het belangrijk dat je in mijn functie de juiste prioriteiten kan stellen. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden ook een vereiste. Je werkt namelijk met veel verschillende mensen samen die verschillende belangen hebben. Ook vind ik dat je als Brand Specialist proactief moet zijn, je moet problemen kunnen herkennen voordat ze zich voor doen en actief op kansen inspelen.

Wat betekent 'Je kan het met bol.com' voor jou

Voor mij betekent het: van stagiaire naar vaste medewerker? Je kan het met bol.com! Ik heb de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen, onder andere door de geweldige begeleiding en groeimogelijkheden binnen bol.com.