Michiel van Kampen

Promotie Specialist

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Op 1 februari 2019 ging mijn avontuur als Promotie Specialist boeken met aftakking België van start.

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en doordat mijn motivatiebrief er na lange tijd nog altijd niet uitzag zoals ik hem graag had, ging ik mij even ontspannen. Misschien kwam de inspiratie nadien wel. Hoe ontspan je je beter dan een bestelling te plaatsen bij bol.com? Tijdens het bezoeken van de website van bol.com kwamen er verschillende vragen bij mij naar boven zoals: heeft bol.com geen baan voor mij, waar is het hoofdkantoor, wie werkt daar… Voor ik het wist had ik diezelfde week al een telefoontje om te vragen of ik op gesprek kon komen. Zo is de bal aan het rollen gegaan.

Wat doe je als Promotie Specialist?

Een Promotie Specialist boeken houdt zich bezig met de bol.com website en meer bepaald met de categorie boeken. Ik ben verantwoordelijk voor België, dus mijn klemtoon ligt op het vervlaamsen van onze boekenwinkel en doe ik onderzoek naar campagnes of promoties die het beste aansluiten op wat er in België leeft. Zo helpen wij onze klanten nog beter in hun zoektocht naar dat geweldige boek. Deze campagnes werken wij uit met de Belgische klant in ons achterhoofd.

Dus in het kort: ik doe er alles aan zodat onze Belgische boekenwormen zich thuis voelen bij bol.com.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken als Promotie Specialist?

Als Promotie Specialist moet je soms een flinke duik willen nemen. Niet in een zwembad maar wel in de data van onze website. Langs de andere kant moet je soms ook heel creatief uit de hoek kunnen komen om onze klanten elke dag te kunnen verrassen.

Een kritische kijk op jouw job, een open mind en het vermogen om te relativeren mag je ook niet missen als je Promotie Specialist bent.

Wat vind je het leukste aan werken bij bol.com?

Het leukste aan bol.com is het motto “work hard, play hard”. Bij bol.com wordt er hard gewerkt maar er is ook ruimte voor leuke dingen! Als je graag autonoom werkt is bol.com echt iets voor jou.

Je hoort het vaak “je bent een echte bol.com’er” maar wat is dat nu juist en welke eigenschappen heb je er voor nodig? Een bol.com’er is volgens mij iemand die alles voor zijn klanten doet en er zijn hand voor in het vuur steekt.

Wat is het laatste dat je bij bol.com hebt gekocht?

Het laatste wat ik bij bol.com heb gekocht is een grote metalen vuilbak van 50 liter om hier in Utrecht op mijn nieuwe, gezellige appartementje te zetten.