Rianne Kleistra

Product Specialist

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Ik ben verantwoordelijk voor de customer journey binnen de kookwinkel van bol.com. Daarin zorg ik ervoor dat onze klanten altijd vinden waar zij naar op zoek zijn. Dit doe ik bijvoorbeeld door het instellen van synoniemen op onze zoekwoorden, het bouwen van een informatiepagina of het aanmaken van schappen voor nieuw assortiment.

Verder ben ik ook verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klanten in onze winkel Koken, Tafelen en Huishouden. Ik zorg voor initiatieven om onze klanten zo tevreden mogelijk te maken en vooral te houden. Super leuk want mensen tevreden maken, dat is toch de mooiste job ter wereld!

Elke dag is anders, en ik word erg vrij gelaten om zelf met ideeën te komen.
Rianne Kleistra
Rianne Kleistra Product Specialist

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Voor mijn functie is het belangrijk dat ik het overzicht over de gehele kookwinkel heb. Deels is dit analytisch, deels komt dit aan op productkennis. Ook moet ik mijn productkennis inzetten voor het schrijven van duidelijke teksten die de klant helpen bij hun aankoop. Verder moet ik goed prioriteiten in mijn werk kunnen aanbrengen; het werk is nooit op!

Onderhandelen is ook een belangrijke eigenschap. Ik wilde bijvoorbeeld een nieuwe schapverdeling maken voor het hele assortiment van prullenbakken, zodat deze goed vindbaar zouden zijn. Ik heb een voorstel gedaan dat vanuit technisch perspectief wellicht niet de beste keus was, maar voor onze klanten zeker wel. Naar aanleiding hiervan heb ik een aantal gesprekken gevoerd en echt mijn best moeten doen. Inmiddels staat ons prullenbakkenwinkel er super mooi bij voor onze klanten!

Hoe ziet jouw week er uit?

Mijn week begint elke dag met het beantwoorden van klantvragen, waar de klantenservice geen antwoord op weet. Verder ben ik veel bezig met projecten om de winkel te verbeteren. De ene dag heb ik hierover overleg met de andere Product Specialisten, de andere dag bijvoorbeeld met de analisten van Store Improvement of SEO. Elke dag is anders, en ik word erg vrij gelaten om zelf met ideeën te komen en deze ook uit te voeren.