Roos Aerts

Product Specialist

Hoe ervaar je het om bij bol.com te werken?

De cultuur en de sfeer is fantastisch! Het feit dat bol.com 1 van de innovatiefste e-retailers van de Benelux is merk je ook aan de dynamische, innovatieve en open sfeer die hier heerst. Ze staan open voor nieuwe ideeën en het is een platte organisatie die je veel ruimte geeft en waardering heeft voor ontspanning. In zo’n dynamische omgeving is het fijn dat je je ook kan ontspannen.

Ik denk dat je als Belg binnen bol.com een bepaald voordeel hebt omdat je een unieke rol hebt. Je krijgt de tijd om af en toe je België bril op te zetten en je team uit te dagen om België in het achterhoofd te houden. Het is een leuke rol om te hebben omdat je zowel voor Nederland als voor België bezig bent maar ook benaderd kan worden voor echte Belgische zaken. Het maakt het iets unieker.

Hoe ervaar je de Nederlandse cultuur?

Verfrissend, vernieuwend en natuurlijk de directheid. Deze kenmerken missen we soms wel bij de Belgen, want hier zijn we vaak te bescheiden voor. Dit verschil uit zich ook in interessante wendingen op de werkvloer. Bijvoorbeeld: als je een idee voorstelt en een Nederlander vindt het niet zo goed dan zegt diegene ook eerlijk waarom. Een Belg zou er eerder wat omheen draaien, dus niet direct zeggen ‘nee want..’. Ik vind deze aanpak verfrissend want je weet meteen waar je staat. Dit helpt ook echt in je werkzaamheden bij een dynamisch en snel veranderde omgeving zoals bij bol.com.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar Nederland te komen?

Het is een hele goede leerervaring, ik kan het zeker aanraden om als Belg naar Nederland te komen en aan de slag te gaan. Er is geen limiet qua taal en de afstand naar België vanuit Nederland om bijvoorbeeld familie op te zoeken is ook goed te doen. Waarschijnlijk moeten jullie ook 2 uur reizen om naar je ouders te gaan. Er zitten alleen maar pluspunten aan om in Nederland te werken.

Wat wil je nog kwijt?

Als Belg binnen bol.com is het een unieke ervaring. Je kan je België bril opzetten maar ze zorgen er ook voor dat je als Belg goed landt. Er worden veel activiteiten geregeld omdat we toch wel in de minderheid zijn. Wanneer je binnenkomt word je gekoppeld aan een België Buddy. Je wordt gekoppeld aan een Belg die hier al werkt en om de maand babbel je even gezellig met elkaar of ga je lunchen en dan kun je dingen met elkaar uitwisselen. Dingen waar je tegen aanloopt of ideeën met elkaar delen. Je wordt hier als Belg goed ontvangen en wij worden goed vertegenwoordigd.