Ruben Tromp

Business Analist

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com uit?

Ik ben werkzaam binnen de afdeling Leverancier Performance Management. Binnen deze afdeling zorgen we ervoor dat leveranciers optimaal presteren op alle operationele KPI’s, denk bijvoorbeeld aan tijdig leveren. Dit doen we door leveranciers inzicht te geven, te sturen en advies te geven zodat zij zelf aan de slag kunnen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een aantal projecten die moeten bijdragen aan die doelstellingen. Zoals een project om leveranciers inzicht te geven of hun levertijden. Daarnaast ben ik ook bezig met visieontwikkeling op verschillende onderdelen en data analyse om te beoordelen of we de goede dingen doen om leveranciers te bewegen tot actie en verbetering.

Een goede afstemming met leveranciers en tijdig leveren is belangrijker dan ooit tevoren.
Ruben Tromp
Ruben Tromp Business Analist

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Voor mij kan je dat samenvatten in deze vier zinnen:

  • Visie doorvertalen naar noodzakelijke projecten;
  • Stakeholders overtuigen en meenemen in het plan van aanpak;
  • Analytisch sterk zijn;
  • Proces optimaliseren en KPI’s definiëren.

Wat voor ontwikkelingen zie je in binnen jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Door hoge klant eisen neemt de druk op de gehele keten toe, dit zie je in de hele e-commerce branche. Dit zorgt ervoor dat afstemming met leveranciers en tijdig leveren belangrijker is dan ooit tevoren. Daarnaast wordt er steeds meer data gedeeld met leveranciers. Dit is noodzakelijk om elkaars processen te begrijpen en verschillende stappen naadloos op elkaar aan te sluiten. Met elkaar doen alles voor een tevreden klant.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Binnen bol.com krijg je veel vrijheden en ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Zodra je hebt kunnen aantonen dat jouw idee werkt, kan je op veel support rekenen om het breed te implementeren. Dat is echt gaaf!