Thomas Blanckaert

Brand Specialist

Kan je jouw functie omschrijven?

Ik ben Junior Brand Specialist voor verschillende brands binnen het pc-accessoire team. Als Brand Specialist ben jij de directe link tussen een merk (leverancier) en bol.com. Meer specifiek ben je als Brand Specialist, samen met je inkoper, uiteindelijk verantwoordelijk voor de groei van jouw merk binnen bol.com. Om deze groei te verwezenlijken hou ik me bezig voornamelijk bezig met twee hoofdzaken: enerzijds met content optimaliseren van het product (afbeeldingen, video’s toevoegen, productomschrijvingen schrijven, specificaties kritisch bekijken en vullen), anderzijds met marketingplannen opstellen

Je wil de klant natuurlijk voorzien van de juiste informatie. Daarbij is het belangrijk om na te gaan waar de klant naar op zoek is en hoe die klant zoekt. Dan is het jouw taak als Brand Specialist om hierop in te spelen. Daarnaast onderzoek je op welke manier je jouw merk(en) meer visibiliteit kan geven binnen bol.com en daarbuiten. Samen met andere afdelingen ga je na hoe je dit het best opzet. Met jouw marktinzicht en hun praktische kennis zet je vervolgens verschillende acties op.

Iets dat binnen bol.com leeft is optimisme, er is een heel open bedrijfscultuur.
Thomas Blanckaert
Thomas Blanckaert Brand Specialist

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

Zelf ben ik hier op een nogal aparte wijze terechtgekomen. Tijdens mijn studie nam ik deel aan de Google Digital Master Academy , waarna ik de kans kreeg om via een recruteringsbureau een vrijwillige stage te doen bij een partnerbedrijf.

Na drie maanden wonen en leven in Utrecht, heb ik besloten om de sprong te wagen. Enkele maanden later zit ik nog steeds bij bol.com en ben ik nog steeds onderdeel van een enthousiast en prachtig team, binnen een erg competitieve markt.

Hoe ervaar je het om bij bol.com te werken?

Bol.com heeft een heel open bedrijfscultuur. Het is zeer eenvoudig om collega’s aan te spreken, van directe collega’s tot management en directie. Iets wat in Nederland en dus zeker ook binnen bol.com leeft is openheid en optimisme. Ik waardeer deze open en directe manier van werken en leven enorm. Daarnaast zijn de vele randactiviteiten die de groepsdynamiek ten goede komen. Zoals de Unit dag, een België-uitje.

Zelf ervaar ik verder geen extreme verschillen tussen België en Nederland.

Misschien toch nog één iets. De vrijdagmiddagborrel is hier echt een begrip! Niemand snelt hier naar huis om de vrijdagmiddag drukte te ontwijken. Neen, liever wat napraten aan de bar, gezellig toch?