Wouter van der Meij

SEO Specialist

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Ik ben SEO-specialist bij bol.com. Ik zorg ervoor dat onze producten goed vindbaar zijn in Google. Ik werk specifiek voor de boeken, entertainment en speelgoed categorieën, ik werk dus heel vaak samen met die clusters zodat de juiste én populaire producten hoog in Google staan. Met andere woorden, wij bieden de klant een helpende hand bij het maken van de juiste keuze. Waar heeft de klant behoefte aan? Wat zoekt de klant? Wij zorgen dat ons aanbod goed zichtbaar is voor hen op Google, en dat de vraag naar een product, informatie of inspiratie alvast helpen om hun keuze makkelijker te maken.

Daarnaast zijn we de eersten die meegaan met de technologische verbeteringen van Google, zodat we ook in de toekomst goed vindbaar blijven.

Wat voor ontwikkelingen zie je binnen jouw vakgebied?

Google verandert continu en daar moeten we zo goed mogelijk op inspelen. Google gaat steeds meer kijken naar mobiel gebruiksgemak, die zijn we aan het perfectioneren. In het buitenland komt voicesearch steeds meer op, daarom zetten we daar nu vol op in en proberen we dat zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo kunnen we ook op dat vlak een voorloper zijn als voicesearch in Nederland populair zou worden.

Ik zou het heel gaaf vinden als voicesearch populair wordt in Nederland en onze klanten via voice het hele bestelproces kunnen doorlopen, ook via mobiel en dus eigenlijk geen website meer nodig hebben voor hun aankopen.

Is bol.com al voorloper op vlak van SEO?

We zijn zeker een voorloper, we merken dat we vaak bovenaan verschijnen in Google, we lopen wel voor op de rest van de markt omdat we spieken in het buitenland. Zo zijn we voorbereid op de toekomst. We moeten snel schakelen om in te spelen op de veranderingen, daarom zitten we elke week samen met het SEO-team, een gezellig team “nerds” dat het leuk vindt om alles in de gaten te houden.

SEO heeft een groot draagvlak, veel mensen zien het belang in en willen ons aanhaken bij hun projecten.
Wouter van der Meij
Wouter van der Meij SEO Specialist

Hoe ga jij voor “elke dag beter”?

Elke dag beter is voor mij: zorgen dat we iedere dag hoger staan in Google en beter vindbaar zijn voor de klant. Daarvoor moeten we elke dag inspelen op de veranderingen.

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Het leukste vind ik het samenwerken met heel veel mensen binnen het bedrijf. SEO heeft een groot draagvlak, veel mensen zien het belang en willen ons aanhaken bij hun projecten, iedereen probeert de producten van zijn of haar winkel goed vindbaar te maken in Google.

Het leukste aan werken hier als SEO-specialist is dat je de vrijheid hebt om zelf te kiezen wat je optimaliseert. Je kan op zoek gaan naar wat je wil verbeteren, wat de gaten zijn. Je bent zelfsturend in wat je kan en wat je wil. De opties zijn eindeloos.