Jan Wouter Dekker

Je moet analytisch en flexibel zijn en het leuk vinden om met diverse collega's te schakelen.

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben in augustus 2016 begonnen bij bol.com, maar in 2014 heb ik ook bij bol.com stage gelopen. In die anderhalf jaar voordat ik als SEO Specialist aan de slag zou gaan, heb ik mijn studie afgerond. Dankzij mijn stage ben ik in contact gebleven met een aantal collega’s. Op het moment van mijn afstuderen, zag ik dat zij een vacature deelden op social media. Het contact was makkelijk gelegd en een week later zat ik hier voor mijn eerste gesprek. Vijf weken later kwam ik terug op de plek waar ik twee jaar daarvoor was gestart.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als SEO Specialist ondersteun en adviseer ik een aantal winkelcategorieën om deze artikelen en winkels beter te ranken in Google. Hiervoor duiken wij zelf diep de data in: waar zijn klanten nou écht naar op zoek? Dit koppelen we vervolgens terug aan de categorieën, door middel van workshops of kennissessies. Daarnaast informeren, motiveren en helpen we Product Specialisten met het optimaliseren van hun winkels. Zien we een aanpassing die bol.com breed moet worden opgelost? Dan werken we dit uit en zetten we dit door naar onze IT teams.

Wat is je grootste uitdaging binnen deze functie?

Door samen te werken met Product Specialisten kunnen we snel meters maken, maar het aansturen van 50 Product- en Brand  Specialisten kent zijn uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen het juiste doet en het leuk vindt om te doen?

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je analytisch vaardig bent en flexibel moet zijn. Daarnaast denk ik dat je het leuk moet vinden om veel met diverse collega’s te schakelen, op die manier werk je het meest effectief.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Voor mij betekent ‘Je kan het met bol.com’ dat je alles kunt doen wat je wilt. Als medewerker of als klant: je bepaalt zelf hoe jij bol.com in je leven laat passen. Hoe groot of klein die rol ook is.