Jan Wouter Dekker

Door samen te werken met andere afdelingen kunnen we snel groeien

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben in augustus 2016 begonnen bij bol.com, twee jaar daarvoor (augustus 2014) startte ik met mijn stage bij bol.com. In het anderhalfjaar daartussen heb ik mijn studie afgerond.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Dankzij mijn stage had ik nog een aantal connecties, die een vacature deelden op het moment dat ik afgestudeerd was. Het contact was makkelijk gelegd en een week later zat ik hier voor mijn eerste gesprek. Vijf weken later kwam ik terug op de plek waar ik twee jaar daarvoor was gestart.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com (ongeveer) uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als SEO Specialist ondersteun en adviseer ik de categorieën uit mijn unit om beter te ranken in Google. Hiervoor duiken wij zelf diep de data in: waar zijn klanten nou écht naar op zoek? Dit koppelen we vervolgens terug aan de categorieën, door middel van workshops en/of kennissessies. Daarnaast informeren, motiveren en helpen we productspecialisten met het optimaliseren van hun categorieën. Zien we een aanpassing die we winkelbreed moeten oplossen? Dan werken we dit uit en zetten we dit door naar IT teams.

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

Door samen te werken met productspecialisten kunnen we sneller meters maken, maar het aansturen van 50 product- en brandspecialisten kent zijn uitdagingen: hoe zorg je ervoor dat iedereen het juiste doet en het leuk vindt om te doen?

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je analytisch vaardig bent en flexibel moet zijn. Daarnaast denk ik dat je het leuk moet vinden om veel met mensen te schakelen, op die manier werk je het effectiefst.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Voor mij betekent ‘Je kan het met bol.com’ dat je alles kunt doen wat je wilt. Als medewerker of als klant: je bepaalt zelf hoe jij bol.com in je leven laat passen. Hoe groot of klein die rol ook is.