Joost van der Ven

Ik zie van dichtbij dat ons verkoopplatform écht werkt voor ondernemers.

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben op 1 februari 2015 begonnen als stagiair bij bol.com en blijven hangen.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik zocht een jong, snelgroeiend en innovatief bedrijf om m’n afstudeeronderzoek te schrijven en toen kwam ik al snel bij bol.com terecht! Via de banensite heb ik vervolgens op een stage gereageerd en de eerste indruk was meteen goed. Dit positieve gevoel werd gedurende mijn stage alleen maar sterker. Gelukkig kon in na mijn afstuderen vast in dienst komen.

“Als business analist kijk ik constant naar waar onze verkopers vragen over hebben en waar processen blijkbaar dus nog niet optimaal functioneren”

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Ik werk als business analist binnen Partner Services. Partner Services is de afdeling die, zoals de naam al doet vermoeden, service verleent aan partners van bol.com: onze zakelijke verkopers. Als business analist kijk ik constant naar waar onze verkopers vragen over hebben en waar processen nog niet optimaal functioneren. Wanneer de verbeterpunten in kaart zijn gebracht, is het zaak om ervoor te zorgen dat deze wensen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar samen met een of meerdere project- en IT-team(s).

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

Met minimale middelen het maximale resultaat behalen, en dus maximale verbeteringen voor onze partners. Er bestaan binnen bol.com simpelweg teveel goede ideeën om allemaal in korte tijd te kunnen realiseren. Daarom wordt er kritisch gekeken naar iedere wens die je hebt als business analist. Dit is af en toe lastig, maar ook zeker uitdagend!

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Aan de ene kant is het belangrijk dat je snel en nauwkeurig grote hoeveelheden aan informatie om kunt zetten naar concrete wensen. Data analytische vaardigheden dus. Aan de andere kant is het belangrijk dat je diezelfde wensen in klare taal kunt overbrengen naar je stakeholders en hier komen juist ‘soft skills’ om de hoek kijken.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Verkopen kan je met bol.com. Ik zie van dichtbij dat ons verkoopplatform écht werkt voor ondernemers en ongelooflijk veel toe kan voegen, zelfs wanneer e-commerce nog onbekend terrein is. Bovendien is het platform gebaseerd op het principe ‘no cure, no pay’, dus aan iedere ondernemer die nog niet via bol.com verkoopt zou ik willen zeggen: probeer het eens!