Jordi Jeurdink

Binnen bol.com krijg je alle ruimte om zelf dingen op te pakken en trainingen te volgen. Jezelf ontwikkelen is dus altijd mogelijk

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben in januari 2017 begonnen.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik ben in eerste instantie door een recruiter van bol.com benaderd voor een vergelijkbare rol als ik op dat moment had. Ondanks een aantal zeer leuke gesprekken was ik eigenlijk op zoek naar een bredere rol. Een paar maanden later ben ik alsnog benaderd voor de rol van Business Analist bij Logistiek.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com (ongeveer) uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

In de rol van Business Analist werk ik aan meerdere projecten. Voor het ene project werk ik nauw samen met het IT-team, waarbij ik functionele requirements verzamel en ervoor zorg dat deze juist werken en op tijd opgeleverd worden. Voor andere projecten breng ik processen in kaart en onderzoek hoe deze eventueel verbeterd kunnen worden. In alle gevallen ligt de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij jezelf. Omdat processen vaak meerdere afdelingen raken zit ik met veel verschillende afdelingen om tafel, wat zorgt voor veel afwisseling.

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Hoe cliché het ook klinkt, je moet zelfstandig kunnen werken. Er is niemand die je vertelt wat je moet doen. Dat is tevens het leuke aan de rol, want daardoor kun je zelf de oplossingsrichting bepalen.

Je moet goed tegen veranderingen kunnen. Omdat we in een dynamische wereld werken wijzigen planningen en roadmaps regelmatig. Het kan dus best zo zijn dat hetgeen waar je vandaag aan werkt morgen geparkeerd wordt voor iets met hogere prioriteit.

Tot slot is affiniteit met IT wenselijk. Je hoeft geen programmeur te zijn, maar IT en business zijn onafscheidelijk binnen bol.com.

Wat vind je van de doorgroeimogelijkheden?

Het ligt er net aan hoe je doorgroeimogelijkheden definieert. De een wil zich specialiseren, de ander wil manager worden. Binnen bol.com krijg je alle ruimte om zelf dingen op te pakken en trainingen te volgen. Jezelf ontwikkelen is dus altijd mogelijk. Als je ambitieus bent, faciliteert bol.com. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je snel verveelt.

Wat voor ontwikkelingen zie je in/binnen jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Er zijn enorm veel ontwikkelingen, maar er zal zeker meer ingezet worden op het gebruik van het netwerk, waarbij in dit geval verkopende partijen in de keten nog beter gefaciliteerd zullen worden door bol.com en verkopen via bol.com nog interessanter wordt. Daarnaast zullen klanten nog meer bezorgopties krijgen. Aan beiden wordt continu gewerkt bij bol.com, ook binnen logistiek.