Jules de Winter

Ik heb hier ervaren hoe je als econometrist je analytische vaardigheden kunt inzetten bij hele praktische problemen die invloed hebben op miljoenen mensen.

Hoe ben je bij bol.com terechtgekomen?

Tijdens de ‘Landelijke Econometristendag’ (LED), deed ik mee aan een case over de prijsstrategie van bol.com. Daar kwam ik in contact met de enthousiaste en slimme groep bol.com collega’s. Zij zorgen elke dag dat, met grote hoeveelheden data, ieder product de juiste prijs heeft op de site. Ik heb hier ervaren hoe je als econometrist je analytische vaardigheden kunt inzetten bij hele praktische problemen. Deze problemen hebben impact op de miljoenen mensen die bij bol.com hun spullen kopen.

Via Esmee werd ik vervolgens in contact gebracht met het Commercial Excellence team en mocht ik op gesprek komen. Dit gesprek heeft mij mega enthousiast gemaakt om hier aan de slag te gaan. Gelukkig was dat gevoel wederzijds en sinds mei ben ik als stagiair onderdeel van het Commercial Excellence team!

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit, wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Met de duo-stage combineer ik mijn scriptie (met data van bol.com) met stage opdrachten; aan beide besteed ik ongeveer 50% van mijn tijd.

Het Commercial Excellence team beheert de modellen om de juiste prijs op de site te krijgen, maar voert daarnaast veel commerciële analyses uit. Hiervoor gebruiken we het grote datalandschap dat bol.com rijk is. Analyses kunnen variëren van winstprojecties tot sourcing-strategieën en concurrentie analyses. Zelf heb ik me bijvoorbeeld afgelopen tijd sterk gemaakt om advertentie-budget efficiënter in te zetten.

Hoe is het om als stagiair te werken bij bol.com?

Ik heb gemerkt dat ik meteen onderdeel was van het team en dat ik snel werd vertrouwd in de projecten die ik oppakte. Daarnaast is de bol.com organisatie enorm toegankelijk en laagdrempelig, wat betekent dat je collega’s snel voor je klaar staan om je alles te leren. Bol.com organiseerde trainingen om ervoor te zorgen dat ik snel thuis was in de e-commerce wereld. Daarnaast kreeg ik binnen het team projecten om mijn analysevaardigheden op te poetsen. Al doende leert men, zeker bij bol.com!

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Ik vind het erg voldoenend om elke dag bezig te zijn om bol.com beter te maken en daarmee de klant een betere koopervaring te geven. Ik heb ook zeker het gevoel hierin mijn steentje bij te kunnen dragen! Daarnaast zit ik een topteam met jonge en inspirerende collega’s, waarmee niet alleen hard gewerkt maar ook genoeg gevierd! Of het nu een succes is waar we stil bij staan of we met zijn allen op teamuitje naar Amsterdam gaan!