Marlou Brunninkhuis

Bij bol.com is echt geen dag hetzelfde.

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben begonnen bij bol.com in maart 2016.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik ben via via bij bol.com terechtgekomen: ik sprak met iemand die één van onze HR collega’s kent. Zo ben ik in gesprek geraakt voor een HR-functie bij bol.com.

Hoe ziet jouw functie bij bol.com eruit?

Mijn huidige functie bij bol.com is HR Projectleider. Ik ontwikkel en implementeer bol.com-brede projecten waarin HR-thema’s een belangrijke rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan teamontwikkeling, leiderschap en organisatie-inrichting en -ontwikkeling. Ook faciliteer ik teamsessies van allerlei soorten teams binnen bol.com, waarin de teamleden zelf en hun samenwerking onderling centraal staan.

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

De grootste uitdaging is voor mij om steeds weer prioriteiten te stellen in welke projecten ik oppak. En binnen die projecten ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de stappen die we gaan zetten. Verandering is bij bol.com constant aanwezig, ik moet dus steeds scherp zijn. Zodat ik altijd weet of we nog de goede kant op gaan, of we moeten bijsturen, of iedereen daar op aangehaakt is, en of we überhaupt nog met de juiste dingen bezig zijn. Dat maakt mijn baan ook heel uitdagend, want er is echt geen dag hetzelfde.

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn super belangrijk. Daarnaast moet je ook prioriteiten kunnen stellen. Drie andere kernwoorden voor mijn baan zijn realisatiekracht, organisatiesensitiviteit en verbinden. Ten slotte, moet ik beschikken over kennis van actuele HR-thema’s (of eigenlijk: van de thema’s die actueel gáán worden).