Maureen Bakker

Als Brand Specialist creëer je een goede samenwerking tussen de leverancier en de organisatie voor een optimaal resultaat voor de klant.

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben in februari 2017 begonnen als stagiaire op de afdeling Beauty & Care. Deze vijf maanden heb ik mezelf kunnen bewijzen en ben daarom sinds juli Brand Specialist Kimberly Clark geworden, ook op de afdeling Beauty & Care. Heel leuk dat ik binnen het zelfde team kan blijven!

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Via de site ben ik op zoek gegaan naar een stage. Ik heb voor bol.com gekozen, omdat het natuurlijk de bekendste online retailer is van Nederland en ik het idee had dat dit bedrijf echt bij mij zou passen. Door alle informatie die online werd gegeven en de verhalen die ik had gehoord, kreeg ik een heel goed gevoel bij het bedrijf. Op de site kon ik me aanmelden voor de inhousedag. Nooit verwacht dat ik werd uitgekozen natuurlijk, omdat er al veel mensen gesolliciteerd hadden en zoveel ervaring had ik nog niet… Ik mocht enkele weken later toch naar de inhousedag komen en had ik speeddates met verschillende afdelingen. Hier werd mijn gevoel bevestigd. Je wordt ontvangen in een warm bad en iedereen is ontzettend open. Ik had een hele leuke match met het team van Beauty & Care. Vanuit mijn stage heb ik gesolliciteerd op de vacature Brand Specialist Kimberly Clark en ben ik heel blij en trots dat ik die baan heb gekregen.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com (ongeveer) uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als Brand Specialist creëer je een goede samenwerking tussen de leverancier en de organisatie voor een optimaal resultaat voor de klant. Ik moet ervoor zorgen dat mijn merk goed gepositioneerd wordt en mooie resultaten behaald. Dit doe ik onder andere door het bedenken van campagnes en het optimaliseren van content.

Wat is je grootste uitdaging binnen de functie?

Ik denk dat de grootste uitdaging is om een middenweg te vinden tussen de wensen van de leverancier en de wensen van de afdeling als geheel. De leverancier wil natuurlijk de beste posities en als Brand Specialist wil je natuurlijk de beste resultaten behalen, maar daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de resultaten van de afdeling als geheel en dus soms ook andere leveranciers bijvoorbeeld een goede positie geven.

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Het is belangrijk dat je de juiste prioriteiten kan stellen. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden een vereiste. Je werkt namelijk met veel verschillende mensen samen die verschillende belangen hebben. Ook vind ik dat je als Brand Specialist proactief moet zijn, je moet problemen kunnen herkennen voordat ze zich voor doen en actief op kansen inspelen.

 Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Voor mij betekent het: van stagiaire naar vaste medewerker? Je kan het met bol.com! Ik heb de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen, onder andere door de geweldige begeleiding en groeimogelijkheden binnen bol.com. Hierdoor heb ik door kunnen groeien naar Junior Brand Specialist.