Patrick van de Walle

Je moet meer dan voldoende energie hebben en elke dag vlijmscherp zijn.

Via Linkedin ben ik benaderd door een van de recruiters van bol.com. En vanaf januari 2014 mocht ik mee op de snel rijdende bol.com trein. Bol.com verandert zo snel en is zo dynamisch, dat elke dag weer nieuwe kansen en uitdagingen biedt. Daar moet je van houden, meer dan voldoende energie voor hebben en elke dag weer vlijmscherp zijn.

Hoe ziet jouw dag bij bol.com er (ongeveer) uit?

Never a dull moment; van strategisch naar operationeel en vice versa. Facility Management is een heel breed vak en omvat bij bol.com alles van het (laten) schoonmaken van de toiletten tot het faciliteren van dagelijks meer dan 600 lunchgebruikers tot het verhuizen van een paar honderd man. Of het creatief (mee)denken in concepten en faciliteiten om onze werkomgeving nog leuker, inspirerender en aantrekkelijker te maken.

Mijn dag bestaat hoofdzakelijk uit het (in)direct managen van het facilities team bestaande uit 21 collega’s; teamleiders, specialisten, receptionistes, service desk medewerkers en catering medewerkers en externe leveranciers, die hier (bijna) dagelijks op locatie zijn.

Het realiseren van de Facility Management (team)doelstellingen, het vormgeven van de huisvestingsstrategie van onze snelgroeiende en veranderlijke organisatie, het meedenken over coole events en interne communicatie en het onderhouden van de relatie met onze partners en stakeholders; het hoort er allemaal bij!

Weet jij een interessant feitje over (werken bij) bol.com of jouw functie die mensen misschien nog niet weten?

Wist je dat: mijn team en ik nu al nadenken over de bol.com werkomgeving van 2020?