Rianne Kleistra

Elke dag is anders, en ik word erg vrij gelaten om zelf met ideeën te komen en deze ook uit te voeren

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben in mei 2016 begonnen bij bol.com.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Een studiegenootje werkte al bij bol.com en ik werd enthousiast van haar verhalen. Daarom wilde ik zelf ook bij bol.com aan de slag. Ik heb toen versneld een NIMA A – online marketeer opleiding gevolgd naast mijn vorige baan en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com (ongeveer) uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Ik ben verantwoordelijk voor de customer journey binnen de kookwinkel van bol.com. Dit betekent dat ik ervoor moet zorgen dat de klant altijd kan vinden waar hij naar opzoek is. Of dat nu is door het instellen van synoniemen op onze zoekwoorden, het schrijven van keuzehulpen, het bouwen van een informatiepagina of het aanmaken van schappen voor nieuw assortiment.

Noem eens een werksituatie waarbij je je onderhandeling skills moest inzetten?

Ik wilde een nieuwe schapverdeling maken voor onze prullenbakkenwinkel zodat al onze prullenbakken goed vindbaar zijn. Vanuit technisch perspectief was dit wellicht niet de beste keus, maar voor de klant zeker wel. Daar heb ik wel mijn best voor moeten doen, maar inmiddels staat onze prullenbakkenwinkel er super mooi bij voor de klant.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Voor mijn functie is het belangrijk dat ik het overzicht over de gehele kookwinkel heb. Deels is dit analytisch, deels komt dit aan op productkennis. Ook moet ik mijn productkennis inzetten voor het schrijven van duidelijke teksten die de klant helpen bij een aankoop. Verder moet ik goed prioriteiten in mijn werk kunnen aanbrengen; het werk is nooit op!

Hoe ziet jouw week er uit?

Mijn week begint elke dag met het beantwoorden van klantvragen waar de klantenservice niet zelf uitkomt. Verder ben ik veel bezig met projecten om de winkel te verbeteren. De ene dag heb ik hierover overleg met de andere productspecialisten, de andere dag bijvoorbeeld met de analisten van Store Improvement of SEO. Elke dag is anders, en ik word erg vrij gelaten om zelf met ideeën te komen en deze ook uit te voeren.