Roos Aerts

Het feit dat bol.com 1 van de innovatiefste e-retailers van de Benelux is merk je ook aan de dynamische, innovatieve en open sfeer die hier heerst

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Het is allemaal begonnen via LinkedIn. Een vriendin van mij heeft mij via LinkedIn in contact gebracht met Sacha Buyck, de België Manager, en zo ben ik ook via dit kanaal benaderd. Ik was op zoek naar een job en heb gevraagd of die vriendin van mij mijn contact kon doorzetten naar Sacha.

Hoe ervaar je het om bij bol.com te werken?

De cultuur en de sfeer is fantastisch! Het feit dat bol.com 1 van de innovatiefste e-retailers van de Benelux is merk je ook aan de dynamische, innovatieve en open sfeer die hier heerst. Ze staan open voor nieuwe ideeën en het is een platte organisatie die je veel ruimte geeft en waardering heeft voor ontspanning. In zo’n dynamische omgeving is het fijn dat je je ook kan ontspannen.

Ik denk dat je als Belg binnen bol.com een bepaald voordeel hebt omdat je een unieke rol hebt. Je krijgt de tijd om af en toe je België bril op te zetten en je team uit te dagen om België in het achterhoofd te houden. Het is een leuke rol om te hebben omdat je zowel voor Nederland als voor België bezig bent maar ook benaderd kan worden voor echte Belgische zaken. Het maakt het iets unieker.

Hoe ervaar je de Nederlandse cultuur?

Verfrissend, vernieuwend en natuurlijk de directheid. Deze kenmerken missen we soms wel bij de Belgen, want hier zijn we vaak te bescheiden voor. Dit verschil uit zich ook in interessante wendingen op de werkvloer. Bijvoorbeeld: als je een idee voorstelt en een Nederlander vindt het niet zo goed dan zegt diegene ook eerlijk waarom. Een Belg zou er eerder wat omheen draaien, dus niet direct zeggen ‘nee want..’. Ik vind deze aanpak verfrissend want je weet meteen waar je staat. Dit helpt ook echt in je werkzaamheden bij een dynamisch en snel veranderde omgeving zoals bij bol.com.

Hoe heb je sollicitatieprocedure ervaren?

Als een hele goede ervaring. Het ging heel vlot, efficiënt en easy going. Het telefonisch contact verliep ook als vanzelf. Het ging daarna heel snel. Ik had namelijk maar beperkte tijd dat ik een beslissing moest maken. Dit heb ik ook aangeven en hier hebben ze ook rekening mee gehouden. Zo hebben ze de interviews heel snel achter mekaar ingepland, in de weekend de testen gemaakt en binnen een week kwam bol.com met een voorstel. Solliciteren in België is een procedure die maanden duurt. Voordat je uitgenodigd wordt voor je eerste gesprek gaan er al weken of maanden overheen. Hierdoor wordt het een heel vermoeiend proces.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar Nederland te komen?

Het is een hele goede leerervaring, ik kan het zeker aanraden om als Belg naar Nederland te komen en aan de slag te gaan. Er is geen limiet qua taal en de afstand naar België vanuit Nederland om bijvoorbeeld familie op te zoeken is ook goed te doen. Waarschijnlijk moeten jullie ook 2 uur reizen om naar je ouders te gaan. Er zitten alleen maar pluspunten aan om in Nederland te werken.

Wat wil je nog kwijt?

Als Belg binnen bol.com is het een unieke ervaring. Je kan je België bril opzetten maar ze zorgen er ook voor dat je als Belg goed landt. Er worden veel activiteiten geregeld omdat we toch wel in de minderheid zijn. Wanneer je binnenkomt word je gekoppeld aan een België Buddy. Je wordt gekoppeld aan een Belg die hier al werkt en om de maand babbel je even gezellig met elkaar of ga je lunchen en dan kun je dingen met elkaar uitwisselen. Dingen waar je tegen aanloopt of ideeën met elkaar delen. Je wordt hier als Belg goed ontvangen en wij worden goed vertegenwoordigd.

Ook interesse in de functie van Product Specialist? Neem dan een kijkje op de pagina van onze Wervingsdag!