Roos Aerts

Het feit dat bol.com 1 van de innovatiefste e-retailers van de Benelux is merk je ook aan de dynamische, innovatieve en open sfeer die hier heerst

 

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Het is allemaal begonnen via LinkedIn. Een vriendin van mij heeft mij via LinkedIn in contact gebracht met Sacha Buyck, de België Manager, en zo ben ik ook via dit kanaal benaderd. Ik was op zoek naar een job en heb gevraagd of die vriendin van mij mijn contact kon doorzetten naar Sacha. En zo is het begonnen.

Hoe ervaar je het om als Belg binnen een Nederlands bol.com te werken?

Ik denk dat je als Belg een bepaald voordeel hebt omdat je een unieke rol hebt. Je krijgt de tijd om af en toe je België bril op te zetten en je team uit te dagen om België in het achterhoofd te houden. Het is een leuke rol om te hebben omdat je zowel voor Nederland als voor België bezig bent maar ook benaderd kan worden voor echte Belgische zaken. Het maakt het iets unieker.

Hoe ervaar je de NLe cultuur?

Verfrissend, vernieuwend en natuurlijk de directheid. Deze kenmerken missen we soms wel bij de Belgen, want hier zijn we vaak te bescheiden voor. Dit verschil uit zich ook in interessante wendingen op de werkvloer. Bijvoorbeeld: als je een idee voorstelt en een Nederlander vindt het niet zo goed dan zegt diegene ook eerlijk waarom. Een Belg zou er eerder wat omheen draaien, dus niet direct zeggen ‘nee want..’. Ik vind deze aanpak verfrissend want je weet meteen waar je staat. Dit helpt ook echt in je werkzaamheden bij een dynamisch en snel veranderde omgeving zoals bij bol.com.

Hoe heb je sollicitatieprocedure ervaren?

Als een hele goede ervaring. Het ging heel vlot, efficiënt en easy going. Het telefonisch contact verliep ook als vanzelf. Het ging daarna heel snel. Ik had namelijk maar beperkte tijd dat ik een beslissing moest maken. Dit heb ik ook aangeven en hier hebben ze ook rekening mee gehouden. Zo hebben ze de interviews heel snel achter mekaar ingepland, in de weekend de testen gemaakt en binnen een week kwam bol.com met een voorstel.

Solliciteren in België is een procedure die maanden duurt. Voordat je uitgenodigd wordt voor je eerste gesprek gaan er al weken of maanden overheen. Hierdoor wordt het een heel vermoeiend proces.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar NL te komen?

Ik heb heel bewust gekozen om voor e-commerce naar Nederland te komen aangezien dit the place to be is voor e-commerce. De meeste e-commerce hoofdkwartieren zijn gevestigd in NL en breiden nadien uit naar België. Als Belgisch profiel ben je dan extra aantrekkelijk aangezien Nederlandse bedrijven graag Belgen in huis hebben om de Belgische markt goed te bedienen. Het is een hele goede leerervaring en je bent veel gevraagd. Ik kan het zeker aanraden om als Belg naar Nederland te komen en aan de slag te gaan. Er is geen limiet qua taal en de afstand naar België vanuit Nederland om bijvoorbeeld familie op te zoeken is ook goed te doen. Waarschijnlijk moeten jullie ook 2 uur reizen om naar je ouders te gaan. Er zitten alleen maar pluspunten aan om in Nederland te werken.

Hoe is de sfeer op de afdeling en hoe ziet je team er uit? (doen jullie wel eens wat samen?)

De sfeer bij het Tuin & Klus team is leuk en positief. Zo werd ik de eerste dag hartelijk ontvangen met een kaartje en een pot M&M’s op mijn bureau -wel opletten dat je het potje altijd dichtdoet want anders is hij binnen no time leeg! Het team bestaat uit een mix van mannen en vrouwen en er zijn leuke uitdagingen die we zowel individueel als collectief aanpakken. Er wordt veel gelachen en we helpen elkaar waar nodig. We doen als team ook veel samen, zoals de lunch en de borrel, maar we vinden het ook leuk om af en toe te ontspannen met een wedstrijdje tafelvoetbal. Dit team is een grote aanrader!

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

De cultuur en de sfeer! Het feit dat bol.com 1 van de innovatiefste e-retailers van de Benelux is merk je ook aan de dynamische, innovatieve en open sfeer die hier heerst. Ze staan open voor nieuwe ideeën en het is een platte organisatie die je veel ruimte geeft en waardering heeft voor ontspanning. In zo’n dynamische omgeving is het fijn dat je je ook kan ontspannen.

Wat zie je als grootste verschil tussen België en Nederland?

Het cliché verschil; de directheid vs. de bescheidenheid. Ik heb dit zelf ook ervaren en het is best wel aanpassen op professioneel vlak. In Nederland heb ik ook het gevoel dat ze een beetje voorstaan en innovatiever zijn. Meegaan met nieuwe concepten, sneller iets willen proberen en risico’s durven te nemen. In België zijn ze iets gereserveerder, de kat uit de boom kijken. Heel goed nadenken over de risico’s en duurt het heel lang voordat er groen licht wordt gegeven.

Wat wil je nog kwijt?

Als Belg binnen bol.com is het een unieke ervaring. Je kan je België bril opzetten maar ze zorgen er ook voor dat je als Belg goed landt. Er worden veel activiteiten geregeld omdat we toch wel in de minderheid zijn. Wanneer je binnenkomt word je gekoppeld aan een België Buddy. Je wordt gekoppeld aan een Belg die hier al werkt en om de maand babbel je even gezellig met elkaar of ga je lunchen en dan kun je dingen met elkaar uitwisselen. Dingen waar je tegen aanloopt of ideeën met elkaar delen. Je wordt hier als Belg goed ontvangen en wij worden goed vertegenwoordigd.