Ruben Tromp

Een goede afstemming met leveranciers en tijdig leveren is belangrijker dan ooit tevoren

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben op 1 september 2016 bij bol.com begonnen.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik ben door een oud collega, die al was overgestapt naar bol.com, geattendeerd op openstaande vacatures op www.banen.bol.com. En zo is allemaal begonnen.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com (ongeveer) uit, wat zijn je verantwoordelijkheden?

Ik ben werkzaam binnen de afdeling Leveranciers Performance Management. Met de afdeling zijn we verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat leveranciers optimaal presteren op alle operationele KPI’s (Key Performance Indicators), denk bijvoorbeeld aan het tijdig leveren. Dit doen we door de leverancier inzicht te geven, te sturen en advies te geven zodat de leverancier zelf aan de slag kan. Zelf ben ik verantwoordelijk voor het trekken van een aantal projecten die moeten bijdragen aan bovengenoemde doelstelling, denk hierbij bijvoorbeeld aan leveranciers inzicht geven of ze op tijd leveren. Daarnaast ben ik ook bezig met visieontwikkeling op verschillende onderdelen. Ook data analyse is een belangrijk component om te beoordelen of we de goede dingen doen om leveranciers te bewegen tot actie en verbetering.

‘Binnen bol.com krijg je veel vrijheden en ruimte om met nieuwe ideeën te komen’

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Belangrijk eigenschappen waarover je moet beschikken in deze functie zijn:

  • – Visie doorvertalen naar noodzakelijke projecten;
  • – Stakeholders overtuigen en meenemen in plan van aanpak;
  • – Analytisch sterk zijn;
  • – Proces optimaliseren en KPI’s definiëren.

Wat vind je van de doorgroeimogelijkheden?

Doordat bol.com constant in beweging is en sterk groeit komen er veel verschillende functies vrij. De platte organisatie bemoeilijkt wel stappen naar boven, echter er ontstaan tussen lagen.

Wat voor ontwikkelingen zie je in binnen jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Door hoge klant eisen neemt de druk op de gehele keten toe. Dit zorgt ervoor dat afstemming met leveranciers en tijdig leveren belangrijker is dan ooit tevoren. Daarnaast wordt er steeds meer data gedeeld met leveranciers wat noodzakelijk is om elkaar processen te begrijpen en verschillende stappen naadloos op elkaar aan te sluiten. Alles voor een tevreden klant. Bol.com neemt hier naar mijn mening goede stappen in en lopen er binnen verschillende afdelingen projecten die het inzicht in elkaar processen moeten verhogen. Al wordt het delen van data nog wel een beetje eng gevonden.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Binnen bol.com krijg je veel vrijheden en ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Zodra je hebt kunnen aantonen dat jouw idee werkt, kan je op veel support rekenen om het breed te implementeren. Dat is echt gaaf!