Ruben Tromp

Een goede afstemming met leveranciers en tijdig leveren is belangrijker dan ooit tevoren

Wanneer ben je begonnen bij bol.com?

Ik ben op 1 september 2016 bij bol.com begonnen.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Ik ben door een oud- collega, geattendeerd op openstaande vacatures bij bol.com. Hij was toen al bij bol.com aan de slag gegaan.

Hoe ziet jouw functie er bij bol.com uit?

Ik ben werkzaam binnen de afdeling Leverancier Performance Management. Binnen deze afdeling zorgen we ervoor dat leveranciers optimaal presteren op alle operationele KPI’s, denk bijvoorbeeld aan tijdig leveren. Dit doen we door leveranciers inzicht te geven, te sturen en advies te geven zodat zij zelf aan de slag kunnen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een aantal projecten die moeten bijdragen aan die doelstellingen. Zoals een project om leveranciers inzicht te geven of hun levertijden. Daarnaast ben ik ook bezig met visieontwikkeling op verschillende onderdelen en data analyse om te beoordelen of we de goede dingen doen om leveranciers te bewegen tot actie en verbetering.

‘Binnen bol.com krijg je veel vrijheden en ruimte om met nieuwe ideeën te komen’

Wat zijn belangrijkste eigenschappen waar je over moet beschikken in jouw functie?

Belangrijke eigenschappen waarover je moet beschikken in deze functie zijn:

  • – Visie doorvertalen naar noodzakelijke projecten;
  • – Stakeholders overtuigen en meenemen in het plan van aanpak;
  • – Analytisch sterk zijn;
  • – Proces optimaliseren en KPI’s definiëren.

Wat voor ontwikkelingen zie je in binnen jouw vakgebied en hoe worden deze toegepast bij bol.com?

Door hoge klant eisen neemt de druk op de gehele keten toe, dit zie je in de hele e-commerce branche. Dit zorgt ervoor dat afstemming met leveranciers en tijdig leveren belangrijker is dan ooit tevoren. Daarnaast wordt er steeds meer data gedeeld met leveranciers. Dit is noodzakelijk om elkaars processen te begrijpen en verschillende stappen naadloos op elkaar aan te sluiten. Met elkaar doen alles voor een tevreden klant.

Wat betekent ‘Je kan het met bol.com’ voor jou?

Binnen bol.com krijg je veel vrijheden en ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Zodra je hebt kunnen aantonen dat jouw idee werkt, kan je op veel support rekenen om het breed te implementeren. Dat is echt gaaf!