Splinter Dijkstra

Gelukkig is geen dag hetzelfde!

Sinds september 2015 ben ik gestart bij bol.com. Als Manager Merchandising werk ik met een team van Product Specialisten aan het verbeteren van de verkoopresultaten, de klantervaring en de relatie met onze belangrijkste uitgevers.

Hoe ziet jouw dag bij bol.com er uit?  

Gelukkig is geen dag hetzelfde, maar mijn dag zou er als volgt uit kunnen zien:

09:00 uur Ik kom binnen en bepaal mijn belangrijkste taken voor die dag. Ik check de verkoopresultaten van gisteren en loop naar de stand-up waar we met het hele Nederlandse boekenteam de belangrijkste ontwikkelingen met elkaar delen.

11:00 uur Voor een projectgroep duik ik in een analyse over het klantgedrag in onze online boekwinkel. Ik deel de cijfers en beantwoordt direct enkele mailtjes die deze ochtend zijn binnengekomen. Later deze week komt er een uitgever langs, dus bespreken een Product Specialist en ik de ontwikkelingen van die uitgever alvast.

13:00 uur Na de lunch loop ik door naar een workshop met diverse bol.com collega’s om de pijnpunten in de customer journey aan het licht te brengen. Aanwezig zijn een Developer, Online marketing, UX, een Webanalist en een Product Owner. Ik doe veel interessante en nieuwe inzichten op.

16:00 uur Voordat ik naar de bol.com bootcamp ga, wil ik mijn laatste actiepunt van de dag nog afronden. We zien namelijk dat de klant tevredenheid na de aankoop van een e-book de laatste tijd flink is toegenomen. Kunnen we dit toeschrijven aan de verbeterde hulppagina?


Weet jij een interessant feitje over bol.com die mensen misschien nog niet weten?

Door op de site rechts bovenin het Belgische vlaggetje te kiezen kan je zien welke artikelen bij onze zuiderburen het meest populair zijn.