Voster Vos

Er heerst hier een enorme welwillendheid om elkaar verder te helpen.

Voordat ik bij bol.com kwam werken, zat ik 14 jaar in het boekenvak. De eerste 7 jaar als boekhandelaar en daarna als projectmanager en business analist bij een grote groep van uitgevers. Ik werkte wel vaker samen met bol.com. Maar pas toen ik in dienst kwam, zag ik hoe groots en complex ons winkelplatform eigenlijk is.

Hoe ziet jouw dag bij bol.com er (ongeveer) uit, waar hou jij je zoals mee bezig?

Ik ben verantwoordelijk voor het ‘in toom houden’ van onze productcatalogus. We hebben vele miljoenen artikelen, waar heel veel informatie in staat. Deze informatie gebruiken we om onder andere logistieke processen te sturen en klanten informatie te geven op de productpagina’s. Maar ook om inzicht te krijgen op trends. Gemiddeld hou ik mij 60% van de tijd bezig met het doorworstelen van deze Big Data.  Om projecten verder te helpen of om inzichten op te doen. 40% van mijn tijd ben ik bezig met het geven van advies en het vormen van visie, bijvoorbeeld door het geven van inspiratiesessies. Met zoveel data voorhanden kunnen we nog veel meer dan we al doen!

Wat is het leukste aan werken bij bol.com?

Het eerste dat mij opviel bij bol.com is de dynamiek die er heerst. Ik vind het bizar dat het de afgelopen 3 jaar onveranderlijk is gebleven, ondanks de enorme groei die we hebben doorgemaakt. Er heerst hier een enorme welwillendheid om elkaar verder te helpen en ik ken geen collega die niet op het netvlies heeft dat we het allemaal doen voor de klanten. De verantwoordelijkheid en autonomiteit die van mij wordt verlangd, werkt voor mij motiverend. Daardoor zie ik van alles wat ik hier aanpak het resultaat terug. Het zorgt er ook voor dat je continu wordt uitgedaagd door de slimme collega’s om je heen, het houdt je scherp!

Weet jij een interessant feitje over werken bij bol.com?

De mooiste ideeën ontstaan vaak uit de ‘hobbyprojectjes’, wat overigens ook een mooie manier is om allerlei interessante mensen te ontmoeten.