Commercie – Iedere klant is speciaal

En dus willen we iedere klant een unieke winkelbeleving bieden.

 

Oftewel: klanten verwelkomen in een speciaalzaak waar ze meteen worden herkend. Waar ze snel vinden wat ze zoeken. En waar ze ook nog eens worden geïnspireerd. Maar hoe creëer je unieke speciaalzaken voor meer dan 8 miljoen klanten?

Volgens de afdeling Commercie, binnen Merchandising & Sourcing, begint dat met een breed en diep assortiment, zodat er altijd genoeg te kiezen is. Niet alleen via onze leveranciers, maar ook van onze zakelijke verkopers. Zij zetten artikelen in de etalage die je echt niet overal tegenkomt! Dat enorme assortiment met meer dan 15 miljoen artikelen moet natuurlijk wel op de juiste manier worden aangeboden, zodat de juiste klant het juiste artikel vindt. Klantgerichte merchandising dus! Bovendien willen we klanten eerlijk informeren en continu inspireren, bijvoorbeeld met heldere artikelbeschrijvingen en klantreizen waar je oprecht vrolijk van wordt.

 

Bekijk hier de vacatures. 

41 speciaalzaken

Hoewel we voor klanten één winkel zijn, bestaat bol.com uit 41 speciaalzaken. In elke speciaalzaak werken mensen die feeling hebben met het assortiment en, vooral, met de klanten die dat assortiment willen ontdekken. Het juiste product, de juiste content, de juiste prijs, de juiste personalisatie en de juiste beschikbaarheid, dat is waar de winkelteams voor gaan.

Commercie

 “Elke dag is anders, en ik word erg vrij gelaten om zelf met ideeën te komen.” 
– Rianne, Product Specialist

“Voor ‘mijn winkels’ heb ik een intensieve samenwerking met belangrijke leveranciers uit de markt.”
– Lisa, Buyer

Cross-functioneel werken

Dat we daarbij kiezen voor cross-functioneel werken, is logisch, want we maken onze ‘8 miljoen unieke speciaalzaken belofte’ pas waar als elk onderdeel van de klantreis steengoed verloopt. En dat vereist een gedeelde visie, het lef om buiten je eigen functiegrenzen te denken, intensieve samenwerking en continue kennisuitwisseling. Solo bereik je mooie dingen. Samen nog veel meer!

Binnen de cross-functionele winkelteams werken Buyers, Category ManagersManagers Merchandising, Product Specialisten, Supply Chain Specialisten en Winkel Marketeers intensief met elkaar samen. Dat doen ze volgens de SCORE methodiek, wat staat voor autonomie, wederzijds vertrouwen en continu van elkaar leren. Klinkt als iets voor jou?

Ter versterking van onze commerciële afdeling hebben wij deze vacatures beschikbaar:

Bas van Krieken