Development Leave @ bol.com

“Het is een 100% aanrader. Ik heb veel geleerd op meerdere vlakken; over de online business, over echt de klant om nummer 1 zetten. Maar ook over hoe je in de praktijk zorgt dat zaken ook daadwerkelijk gebeuren. Daarnaast heb ik veel geleerd over mijzelf. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van leiderschapsstijlen en het ontdekken van sterke en zwakke punten”, aldus Gideon

Waarom heb je voor bol.com gekozen als Development Leave?

“Ik heb veel affiniteit met online businesses en wilde graag werken in een snel groeiend en jong bedrijf. Bol.com werkt aan de frontlinie en is echt innovatief bezig! Bij bol.com kon ik aan de slag als Business Developer ‘Verkopen via bol.com’. In het kort ben je dan verantwoordelijk voor het helpen van partners om zo makkelijk mogelijk, zo veel mogelijk klanten te bereiken via het bol.com platform.”

Jij bent onder andere bezig geweest met het project ‘Logistiek via bol.com’, wat waren hierin jouw verantwoordelijkheden?

“Dat was een ontzettend leuk en succesvol project om te doen! De dienst ‘Logistiek via bol.com’ stond (in basale vorm) al klaar. Mijn verantwoordelijkheid was om het commercieel in de markt te zetten en de dienst en het business model verder te verfijnen aan de hand van marktontwikkeling en feedback van partners. Daarbij was ik onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het projectteam.

De bezigheden van het team varieerden van het maken van sales documenten die onze accountmanagers inzetten om grote & kleine verkopers kennis te laten maken met ‘Logistiek via bol.com’, campagnes starten via specifieke kanalen om ‘Logistiek via bol.com’ onder de aandacht te brengen. Maar denk ook aan zorgen dat de partners goed geholpen worden bij hun vragen en dat het logistieke proces uitstekend verloopt. Daarnaast zijn er dashboards gemaakt, zowel voor de partners, als voor ons zelf. Uiteraard hielden we de voortgang en onze targets goed in de gaten in directe samenwerking met de directie.”

 

Wil jij ook een Development Leave bij bol.com? Neem dan contact op met Jaap van der Vlist (Senior Talent Acquisition Specialist) via jvandervlist@bol.com of 06-54256064.