Landelijk Architectuur Congres

Op 25 en 26 november a.s. vindt het jaarlijkse Landelijk Architectuur Congres plaats; dé ontmoetingsplek voor architecten in de digitale wereld.

Een architect moet effectief zijn in een steeds groter speelveld. De grenzen van de informatie-voorziening zijn al lang niet meer beperkt tot de grenzen van de eigen organisatie. Het speelveld is zo groot geworden dat geen enkele architect nog effectief kan zijn zonder op de schouders van reuzen te staan. Dit is het tijdperk van de eco-architect: de architect die, desnoods onzichtbaar, het kompas is waarop andere actoren varen. Samen organiseren zij een eco-systeem van elkaar versterkende producten en diensten met ondersteunende IT, over de grenzen van organisaties en belangen heen. Het motto is dit jaar daarom: ‘De Architect: van Ego naar Eco’. Daarbij staan gedurende 2 dagen de volgende deelthema’s centraal: API-economy, businessmodellen en –transformatie, specialisatie en next-generation architecture.

Peter Paul van der Beek en Wieneke Keller (beiden IT Architect bij bol.com) verzorgen hier beiden een presentatie:

De architect tussen 35 scrum teams in de 90e sprint…
De realisatie van software gebeurt steeds vaker agile. Dit vraagt ook iets van de architect en de architectuur. Software wordt steeds sneller en frequenter naar productie gebracht. Wat betekent dit voor de architect? De hoeveelheid data die verwerkt moet worden door de IT systemen blijft groeien. En nu? Bij bol.com zijn we op weg naar de 100e sprint met inmiddels zo’n 35 scrum teams. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe we hier bij bol.com mee omgaan en hoe de architect en de architectuur steeds meer volwassen worden.