NIOC Congres

Tijdens NIOC 2015 op donderdag 23 en vrijdag 24 april staat de creativiteit van het vakgebied ICT in relatie tot het onderwijs centraal. Welke impact hebben ontwikkelingen in maatschappij en ICT op kennisinstellingen? Hoe kunnen we ons onderwijssysteem zo inrichten dat we bijdragen aan de technologische ontwikkelingen van morgen? En hoe kunnen we ICT inzetten voor nieuwe werkvormen, wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van slimme concepten? Op al deze vragen zoeken we tijdens het congres met elkaar een antwoord.

Op vrijdag 24 april verzorgd Ernest Micklei (Software Architect bol.com) samen met Debbie Tarenskeen (Hogeschool Arhnem en Nijmegen) een workshop over de onbekende kwaliteiten van Go:

Biedt de programmeertaal golang, opgezet en geïntroduceerd door Google, maarnu opensource, iets wat we nog niet kennen? Welke functionaliteit biedt golang voor een javaprogrammeur? In deze sessie gaan we met golang aan de slag en bouwen een eenvoudige website, waarbij de deelnemers, die HTML5 kennis hebben, een vrij complete applicatie kunnen realiseren! Van te voren a.u.b. golang installeren op de laptop, we werken lokaal in “gotour”, deel van de golang installatie.