Direct naar:

Over Data & Analytics

Met ongeveer 2,5 miljoen bezoeken per dag, 12 miljoen actieve klanten, ruim 33 miljoen leverbare artikelen, 39.000 zakelijke partners, meer dan 2.300 collega’s en 20 bestellingen per seconde tijdens het hoogseizoen, opereert bol.com in een complexe en datarijke omgeving.

Al deze aantallen vormen datapunten en datastromen, die ontelbare mogelijkheden bieden om de winkelervaring van onze klanten nog persoonlijker te maken. Ons doel is om meer dan 10 miljoen unieke winkels te creëren, zodat elke klant een zo persoonlijk en relevant mogelijke winkelomgeving heeft. Met eigen aanbevelingen, artikelen, prijzen, advertenties en levertijden. Om dit te realiseren moeten we diep in de data van bol.com duiken. Hoe navigeren klanten? Wat vinden ze belangrijk? En kunnen we klantgroepen definiëren?

Een unieke winkel voor iedereen

Onze klanten bepalen zelf hoe hun winkel eruitziet, door het gedrag dat zij vertonen in onze winkel. Zo past de vormgeving, manier van sorteren en classificaties van artikelen aan, aan hun manier van shoppen. Ook aanbevelingen en reviews worden specifiek gemaakt naar hun wens. De volgende stap? Nog beter het gedrag voorspellen zodat we klanten echt helpen in hun wensen, bijvoorbeeld door Artificial Intelligence oplossingen.

De afgelopen jaren hebben we enorm veel kunnen leren van het gedrag van onze klanten. Zij vormen de brandstof die zorgt dat wij dagelijkse innovaties en optimalisaties doen aan de hand van deze data. Onze Data en Analytics professionals signaleren proactief naar de organisatie waar kansen liggen. Hier fungeren zij de ene keer als objectieve sparringpartner en de andere keer als projectmanager, data cruncher, product owner of business analist. Maar welke rol je ook aanneemt beslissingen nemen we altijd fact-based!

Samen experimenteren

Data is de smeerolie van onze organisatie en onze data en analytics professionals zijn overal in de organisatie te vinden. Of je nu binnen onze commerciële organisatie werkt, of meer aan de achterkant bij logistiek of betaling, jouw inzichten en oplossingen hebben direct invloed. Van oriëntatie via google, tot inspiratie, aankoop en levering bij bol.com. Maar je helpt collega’s ook om meer succesvol te zijn in hun functie, bijvoorbeeld door het bouwen van relevante dashboards en inzicht geven in de inkoopstrategie. Binnen bol.com zit ‘iedereen’ op je te wachten, want jij biedt inzichten die ons echt verder helpen.

Binnen bol.com nemen we data-gedreven beslissingen en hebben we multidisciplinair samenwerken, in de gehele organisatie, omarmt. Multidisciplinair samenwerken stelt ons in staat om snel te experimenteren, innoveren en bij te sturen waar nodig. Ondernemerschap en autonomie in teams zorgt voor creativiteit en daarmee voor een nog betere ervaring voor onze klanten.

Jij hebt impact op elke stap in de klantreis

Wensen Gemak en inspiratie

Op zoek naar een cadeau voor je moeder, vriend of jezelf? Dan helpt bol.com je graag om de juiste keuze voor jou te maken. Daarbij bieden we een compleet assortiment van ruim 15 miljoen artikelen.

Onze tooling

En onze tooling is zeer divers. Van modelleren in Excel, tot Python, Hadoop, SQL en GoogleBigquery, we zijn altijd op zoek naar de juiste tooling voor het juiste resultaat. We werken graag met open source, zodat we zelf verder kunnen bouwen op technologieën.

Waar wij in geloven: passie voor data-gedreven werken en interesse in fact-based oplossingen. Daar hoef je geen data-nerd voor te zijn, dat zit in je!

Business Analyse

Of je nu binnen onze commerciële organisatie werkt, of meer aan de achterkant bij logistiek of betaling, de inzichten en oplossingen van een Business Analist hebben direct invloed. Zowel op onze klanten, partners áls collega’s, want het is hun dagelijkse leven dat jij (ge)makkelijker maakt. Maar hoe gaat een Business Analist bij bol.com te werk?

Data & Analytics bij bol.com iets voor jou?
Doe de "Ben jij bol.com test"!
Doe de test

Data & Analytics bij bol.com iets voor jou? Vraag het een van onze recruiters!