Of je nu binnen onze commerciële organisatie werkt, of meer aan de achterkant bij logistiek of betaling, de inzichten en oplossingen van een Business Analist hebben direct invloed. Zowel op onze klanten, partners áls collega’s, want het is hun dagelijkse leven dat jij (ge)makkelijker maakt. Maar hoe gaat een Business Analist bij bol.com te werk?

Op basis van de innovatie roadmap of input van je stakeholders analyseer je hoe je de innovatie of verbetering kunt realiseren. Wij geloven in data-gedreven werken, want data zorgt voor inzichten waarmee wij onze klanten het beste kunnen helpen. Deze inzichten geven een beeld van afhankelijkheden en de impact van nieuwe initiatieven, maar ook de knelpunten in processen. Jij begeeft je in de hele keten van procesanalyse tot optimalisatie en innovaties.  Het is daarom van belang dat jij het leuk vindt om je weg te gaan vinden in de organisatie. Jouw inzichten leiden altijd tot samenwerkingen met andere bol.com collega’s. Business Analisten zijn onmisbaar binnen onze hele organisatie.

Logistiek

Binnen logistiek buig jij je als Business Analist over onze logistieke processen. Bijvoorbeeld door onze inbound-, stock- of outboundprocessen in het bol.com fulfilment center onder de loep te nemen. Of logistieke vernieuwingen binnen Last Mile services. Hoe kunnen onze forecast systemen geoptimaliseerd worden, zodat collega’s minder ad hoc stand by hoeven te staan? Of welke logistieke vernieuwingen en verbeteringen kunnen we doorvoeren in de samenwerking met onze distributiepartners. Jij werkt innovaties uit waarmee we klanten nog sneller, beter en efficiënter kunnen bedienen. Deze projecten sleep jij samen met alle stakeholders over de finish, waaronder jouw collega’s van IT maar ook onze logistieke partners. Dit alles om onze levering beloftes te kunnen blijven inlossen en te kunnen meebewegen met de behoeftes van onze klanten.

Financial operations

Voor klanten is het heel belangrijk dat zij bij bol.com veilig én gemakkelijk kunnen betalen. Als Business Analist borg je ervoor dat systemen en optimalisatie worden geïmplementeerd die dit verwezenlijken. Het monitoren van deze processen valt ook binnen de scope en IT-gedreven werken staat hier centraal. Fraude & Risico en Checkout & Payment nemen een unieke plek in binnen bol.com, dit is namelijk de plek waar alles samenkomt. Innovaties binnen onze winkelteams hebben namelijk altijd invloed op het betalingssysteem van bol.com.

Content

Naast het gegeven dat klanten veilig moeten kunnen betalen bij bol.com, is het voor hun ook belangrijk dat zij gemakkelijk hun weg kunnen vinden in de winkel. Binnen dit domein houden Business Analisten zich bezig met het inrichten van systemen en processen om dit mogelijk te maken. Het data-model waarmee zij werken zorgt voor kwaliteit van de content die in onze winkel te zien is. De key-users van deze systemen, collega’s die zich bezighouden met inrichten van onze etalage, worden geadviseerd en opgeleid over het gebruik van deze systemen. Maar ook het vertegenwoordigen van deze winkelteams richting IT is onderdeel van de rol als Business Analist binnen Content.

Customer Service

We hebben ons bestaansrecht te danken aan onze klanten, daarom is het belangrijk dat alles dat we doen in het belang is van onze klanten. Als Business analist binnen Customer Service draag jij de klantbril richting de organisatie, jij vertegenwoordigd de klantstem. Op basis van impact-analyses bekijk jij de impact op procesoptimalisaties voor Customer Service processen. Dit doe je uiteraard in samenwerking met alle stakeholders binnen de organisatie, waaronder onze Service Experts en IT collega’s. Binnen dit domein werk je op basis van klantcases, alle optimalisaties beginnen bij het draaien van pilots. Is het een succes? Dan pakken we het groter aan. Deze basis van werken zorgt ervoor dat we snel kunnen optimaliseren voor onze klanten.

Partner Service

Het bol.com winkelplatform hebben we opengesteld voor andere retailers om te verkopen via bol.com. Door inmiddels meer dan 23.000 zakelijke partners toe te laten op ons winkelplatform kunnen we klanten een breed assortiment aanbieden. Als Business Analist binnen Partner Service ben jij degene die de stem van onze zakelijke partners vertegenwoordigd in de organisatie. Thema-gerelateerd werken is hoe procesoptimalisaties worden doorgevoerd voor onze partners. In dit domein ben je als Business Analist enerzijds stakeholder of projectleider en anderzijds aanjager van innovaties.

Retail Technologies

Zonder dit domein kan de klant eigenlijk geen enkel artikel kopen op de website. Dit domein zorgt voor beschikbaar assortiment voor de juiste prijs en levertijd. Als Business Analist help je bol.com als verkoper door het automatiseren van inkoopprocessen en door het aanmaken en beheren van promoties eenvoudiger te maken. Daarnaast help je het bol.com platform en onze zakelijke partners door het verkopen via het bol.com platform nog makkelijker te maken en hen te voorzien van de juiste informatie om goed te kunnen verkopen.

Een ding dat centraal staat binnen alle domeinen van Business Analyse : een Business Analist bij bol.com is altijd zichzelf. Jouw kennis is uniek. Of dit nu het verbinden van collega’s is bij procesoptimalisaties of het beheersen van de IT taal: samen maken we de organisatie schaalbaar.