Samen veranderen wij retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Voor 11 miljoen klanten. En voor 30.000 partners die op ons platform ondernemen. Maar wat betekent ‘makkelijker’? En welke innovaties hebben de meeste meerwaarde vanuit klant-, partner- en platformperspectief? Wij zijn ervan overtuigd dat data de antwoorden bevat. Maar welke inzichten helpen stakeholders de juiste keuzes te maken? Door data-gedreven te werken halen we actiewaardige inzichten op. Die we naar actiewaardiger adviezen vertalen.

Datadenkers? Datadoeners!

Klein beginnen. Testen. Vallen. Opstaan. Doorpakken. Uitbouwen. Naar IT brengen. Adoptie aanjagen. Dat zijn de stappen die naar succes leiden. En dus de stappen die we doorlopen. Zo voeren we de business-, klant- en partnerwaarde van onze adviezen en oplossingen steeds verder op. Hoewel we SQL als tweede huis beschouwen en passie hebben voor grote datasets, ben je bij ons pas succesvol als je inzichten naar concrete acties kunt omzetten. En die enthousiast kunt presenteren. Analyseren doe je veel, maar je maximaliseert je impact door alle stakeholders mee te nemen in veranderingen.

Zichtbaar & impactvol

Van het bijschaven van processen en het uitrollen van handige tooling tot en met data-gedreven projecten die de winkelervaring van 11 miljoen klanten wezenlijk veranderen: wat we doen, is even zichtbaar als impactvol. Voor collega’s die met de inzichten en oplossingen aan de slag gaan. En voor de partners en klanten die op ons platform interacteren. Dat betekent dat je eigenaarschap moet durven op te eisen en uiteenlopende belangen moet kunnen doorgronden en verenigen.

Diep in domeinen

Onze Excellence specialisten adviseren en faciliteren de hele commerciële organisatie. Dit zijn de domeinen:

 1. Retail Excellence

  zoomt in op de prijsstrategie, inkoop tactics, margebeheersing en assortimentskeuzes voor eigen assortiment. Ook stroomlijnt dit team de financiële en commerciële besturing.

 2. Network Excellence

  ondersteunt partners bij het maken van slimme, data-gedreven keuzes. Bovendien maken we partnerbase management en acquisitie schaalbaar.

 3. Supply Chain Excellence

  ontwikkelt een data-gedreven voorraadstrategie en zorgt ervoor dat bol.com een schaalbare en wendbare speler op het retail tech platform blijft.

 4. Customer Journey Excellence

  gaat voor super relevante klantreizen met maximale conversie en wil bewijzen dat een persoonlijke winkelbelevenis schaalbaar kan worden ingericht.

 5. Promotions Excellence

  is het data-geweten als het op promoties en campagnes aankomt en gaat voor de meest relevante en best geprijsde acties voor de klant.

 6. Content Excellence

  helpt content specialisten en 30k zakelijke partners op een schaalbare manier unieke content te creëren die klanten aanspreekt en waarmee we ons onderscheiden van andere on- en offline spelers.

   

Excellent Talent

Ben jij een kruising tussen een gretige datahaai en een bevlogen business partner die stakeholders kan meenemen in spannende, data-gedreven veranderingen? Dan nodigen we je graag uit om onze Excellence community te versterken. Check de vacatures!