Direct naar:

Over FinTech

Samen veranderen wij retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Voor 12 miljoen klanten. En voor 39.000 partners die op ons platform ondernemen. Geld erin, geld eruit – het is een stroom van miljarden euro’s die we snel en foutloos verwerken. Want alleen dan kan ons platform soepel draaien. De dynamiek op onze FinTech afdeling is enorm. Of het nu gaat om betalingen of facturatie, processen verschuiven steeds meer richting digitaal. En ook de communicatie richting partners en klanten verandert continu.

Geen outsourcing

Bij de perfecte customer journey hoort dat klanten snel en gemakkelijk kunnen afrekenen. Vervolgens draait de financiële motor op volle toeren – van opvolging van checkout tot facturatie. Ook richting de partner, want die laten we direct weten wat hij moet betalen of nog van ons tegoed heeft. Dit hele proces houden we graag in eigen hand. En daarom hebben we een eigen FinTech afdeling. Deze collega’s hebben niet alleen alle financiële processen zelf gebouwd, ze doen ook het beheer én voeren constant verbeteringen door. Innoveren zit ons in het bloed.

Beschermen van klanten & partners

Als je miljarden euro’s rondpompt, ligt misbruik op de loer. Daarom hebben we een team van specialisten die risico’s in kaart brengt en fraude opspoort en voorkomt. Dat laatste lukt al heel goed, want met slimme algoritmes hebben we verdachte zaken snel in de gaten. Vervolgens ondernemen we de juiste actie, zodat we onze klanten en partners beschermen en fraudeurs het nakijken geven.

Jouw impact op de klantreis

Betalen Ook dan bepaal jij

Een mooi, leuk, slim of praktisch artikel gevonden? Mooi, dan ga je door naar de volgende stap. En zoals je van ons gewend bent, bepaal jij zelf hoe en wanneer je wilt betalen. Via iDEAL, Bancontact of liever achteraf? Net zo makkelijk.

Verder innoveren

FinTech telt vier gespecialiseerde teams: Payments, Invoicing, Collection en Fraud & Risk. In elk team zitten analisten: de een focust op data, de ander op business. Het verschil tussen IT en de business is nauwelijks meer merkbaar, de samenwerking tussen deze twee disciplines is intensief. In de teams werken ook productmanagers en product owners. En operationele experts, die de complexe fraudegevallen en ingewikkelde facturen in goede banen leiden. Zij werken nauw samen en sturen zo ambitieuze projecten met hoge volumes. Ze snappen dat betrouwbaarheid en veiligheid key zijn – elke dag weer. De basis staat al (stevig zelfs), maar de uitdaging zit ‘m in het verder innoveren. Het pionieren met data analyse en data science zijn hier dé speerpunten, waarbij je alle vrijheid krijgt om nieuwe ideeën te toetsen. Maar ook: hoe maken we alles nog smoother, veiliger en betrouwbaarder?

Elkaar verder brengen

De kracht van FinTech? Het is een smeltkroes van uiteenlopende talenten, die graag samen resultaat boeken. Ze hebben gemeen dat ze makkelijk verbeterslagen maken. Dat ze snel schakelen. Dat ze keuzes onderbouwen met data. Wat ze ook gemeen hebben, is de overtuiging dat verandering de enige constante factor is. De bereidheid om elkaar te helpen is groot (alleen ‘inhoud’ is dus niet genoeg) en de wil om het team verder te brengen is enorm. Natuurlijk mag je fouten maken, daar leer je van. Maar tegelijkertijd begrijp je ook dat een kleine foutmarge al gauw gaat over tonnen en tienduizenden klanten. Dit besef geeft het werk relevantie en houdt onze collega’s scherp.

Persoonlijke groei

Bij FinTech is persoonlijke groei prioriteit #1. Dat blijkt uit de manier waarop het omgaat met beoordeling en promotie. Ter illustratie: er zijn veel meer factoren die bepalend zijn voor promotie dan alleen de beoordeling van de leidinggevende. En elk groeiplan wordt besproken door het hele team. Daar hoort bij dat het geven van feedback vanzelfsprekend is. Er zijn twee types leidinggevenden: product managers die focussen op expertise (hoe maken we onze processen veiliger en betrouwbaarder?) en coaches die vooral oog hebben voor persoonlijke groei (hoe kom jij verder?) en teamdynamiek (hoe komt het team verder?).

Analytisch én boerenverstand

Als je bij FinTech komt werken, krijg je veel vrijheid. Dat vraagt een bepaald type mens. Allrounders die niet alleen analytisch sterk zijn, maar ook vertrouwen op hun verstand. Professionals die blij worden van wéér een pilot, bereid zijn het uiterste uit zichzelf te halen en graag investeren in hun eigen ontwikkeling. Bij bol.com kom je ver als je je openstelt en je ambities (en leerpunten) deelt met collega’s. We zien ook graag dat je ‘aan het stuur’ zit en niet bang bent als het ineens heel hard gaat (vaak gaat de turbo erop). Ook belangrijk: samenwerken vind je écht leuk. En als je al je energie stopt in ‘hoe kan het beter’, dan komt de volgende stap vanzelf.

FinTech bij bol.com iets voor jou?
Doe de "Ben jij bol.com test"!
Doe de test

Jouw collega's

FinTech bij bol.com iets voor jou? Vraag het een van onze recruiters!