Direct naar:

Over Logistiek

Vandaag, morgen, avond, zondag of zelf ophalen; onze klanten willen steeds sneller, vaker en beter bepalen waar en wanneer zij hun pakketje ontvangen. Ongeacht of zij hun artikelen bij ons of via ons kopen. Wij willen optimale keuze en gemak bieden binnen de bol.com last mile. Voor onze logistieke professionals een continue uitdaging om aan de hoge klantverwachtingen te voldoen of deze te overtreffen. Om de groei van bol.com te ondersteunen, moet logistiek blijven innoveren.

Logistiek bij bol.com neemt een strategische positie in binnen de organisatie. Van de bouw van ons eigen fulfilment center, tot het bieden van logistieke oplossingen voor onze zakelijke partners.

Logistieke feitjes

  • Onze drukste dag ooit was op Black Friday in 2019
  • Er werden toen 800.000 artikelen verwerkt
  • Het drukste moment van de dag is tussen 22:00 – 23:00 uur
  • 750.000 select-leden kunnen doormiddel van jaarabonnement gebruik maken van alle bezorgopties van bol.com, zonder extra kosten.

Logistiek & E-commerce

Bol.com verandert het logistieke e-commerce landschap in Nederland en België. De schaal waarop wij opereren is uniek, net als ons winkelplatform. Andere retailers kunnen hun artikelen aanbieden op bol.com, maar ook gebruik maken van onze services, zoals Logistiek via bol.com. Deze elementen zorgen ervoor dat onze professionals zelf de logistieke uitdagingen en kansen moeten ontdekken. En dat in een context waarin klanten steeds later bestellen, er steeds hogere verwachtingen zijn, artikelen steeds sneller bezorgd moeten worden en kosten laag moeten blijven.

Logistiek bij bol.com omvat een breed scala aan verschillende verantwoordelijkheden, van last mile tot forecasting en van crisismanagement tot WMS, dagelijkse operatie en bezetting voor onze winkels. Bij bol.com kunnen klanten kiezen uit 21 miljoen artikelen, die allemaal andere specificaties hebben: banken, koelkasten, boeken, telefoons, wasmiddel en spiegels.

Elk retailmoment in Nederland of België, heeft een directe logistieke impact. Of het nu gaat om een zonnige lentedag, Valentijnsdag, communie, het WK of kerst. Hoe kunnen we optimaal forecasten op het gedrag van onze klanten, hoe zorgen we dat we deze extra bestellingen tijdig kunnen verwerken en op tijd bij onze klanten krijgen?

De stap van de klantreis waar jij impact maakt.

Bezorgen De bezorger is onderweg!

Bij bol.com bieden we optimaal gemak rondom de bezorging en retournering van jouw bestelling. Vandaag, morgen, in de avond of op zondag? Of haal jij je pakketje liever op als je boodschappen doet? Geen zorgen, jij kiest.

Ketenregisseur binnen ons netwerk

Onze ambitie is groot; jouw pakketje wordt geleverd waar en wanneer jij wilt, ongeacht waar dit is. Logistiek is de ketenregisseur in de last mile van onze klantreis. Daarbij werken we nauw samen met diverse logistieke partners. Wij coördineren en bewaken de logistieke processen, dit begint bij de inkoop en eindigt bij het retourneren van artikelen door onze klanten. Bij bol.com willen we veel zelf doen, maar bij logistiek willen we vooral de beste partijen met elkaar verbinden om het bol.com netwerk te verstevigen. Daarbij focussen we ons op klantgemak, leverbetrouwbaarheid,  kostenreductie en duurzaamheid.

Bol.com fulfilment center

Begin 2016 startten wij met de bouw van ons eerste eigen fulfilment center in Waalwijk. In september 2017 werd het pand, die ruimte biedt voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal), officieel in gebruik genomen. Het duurzame fulfilment center zorgt ervoor dat we in de toekomst kunnen blijven groeien en innoveren om zo onze klanten en partners maximale service te bieden. Inmiddels hebben wij een sterke groei gerealiseerd, en dit betekent dat de bouw van de uitbreiding al is gestart.

Lees hier meer over het bol.com fulfilment center. 

Nuchter en samenwerken

 

Binnen logistiek liggen er volop kansen en mogelijkheden, die je zelf moet pakken. Ondernemerschap en flexibiliteit zijn enorm belangrijk. Er liggen volop kansen en mogelijkheden, waarvan we verwachten dat je deze zelf oppakt. Je hebt te maken met een grote verscheidenheid aan partners en meebewegen met wensen is hierin cruciaal voor de samenwerking.

Maar wat we vooral belangrijk vinden, is dat je plezier in je werk hebt, je No-nonsens, resultaatgericht en nuchter bent. De piek komt er weer aan, help je mee?

 

Logistiek bij bol.com iets voor jou?
Doe de "Ben jij bol.com test"!
Doe de test

Jouw collega's

Logistiek bij bol.com iets voor jou? Vraag het een van onze recruiters!