Direct naar:

Over Marketing

We zijn dichtbij en daarom begrijpen we wat er speelt bij onze Nederlandse en Belgische klanten, ja.. ook in Wallonië. We zijn continu bezig om te achterhalen hoe, waar en wanneer klanten welke boodschap willen ontvangen. Op deze manier bereiken we hen met informatie waar alleen zij behoefte aan hebben.

De marketing reis

We interacteren elke dag met miljoenen klanten in heel Nederland en België, de impact is dus groot. Vanuit marketing kijken we hoe we dit iedere dag nog beter kunnen doen. De ondernemende en energieke sfeer maakt het mogelijk om deze beweging voort te zetten. Als Marketing, Communicatie en Promotie Specialist bij bol.com denk je na hoe nieuwe klanten naar de online wereld kunnen worden getrokken en vervolgens kunnen behouden. Niet alleen naar de website maar ook richting de app. Een potentiële markt dus die je bij bol.com kan benutten en die continue in beweging is.

Goed gevoel

Om het dagelijks leven makkelijker te maken moeten klanten ons ten eerste kunnen vinden. Ze moeten antwoord kunnen geven op de vragen: wie is bol.com ? En waarvoor kunnen we bij bol.com allemaal terecht? Door hen kennis laten maken met bol.com nemen we die vragen bij hen weg. Als een klant op zoek is naar een artikel zal deze klant kiezen voor een organisatie waar zij een goed gevoel bij hebben en die zij vertrouwen. Wij willen hen dat goede gevoel bezorgen, met een vleugje bol.com humor.

 

Weten wat er speelt

We willen constant weten wat er leeft bij onze klanten. Waar is de behoefte van de klant? En hoe kunnen we daarop inspelen? Onze Online Marketing Specialisten en Customer Experience Marketeers weten wat de behoeftes zijn van onze klant. Vervolgens spelen we hierop in en begeleiden we de klanten naar onze winkel.

De impact die jij hebt op de klantreis

Wensen Gemak en inspiratie

Op zoek naar een cadeau voor je moeder, vriend of jezelf? Dan helpt bol.com je graag om de juiste keuze voor jou te maken. Daarbij bieden we een compleet assortiment van ruim 15 miljoen artikelen.

Winkelbeleving

Onze collega’s uit de commerciële teams zorgen ervoor dat de customer journey vanaf het moment van binnenkomst tot afrekenen vlekkeloos verloopt. Zij bieden onze klanten een winkelbeleving die ze verwachten. We maken het mogelijk voor de klant om gericht te oriënteren, inspireren, te kiezen en uiteindelijk te kopen. We blijven aan de klantrelatie bouwen door hen te voorzien van inspiratie en relevante content. Daarbij willen we klanten inspireren en laten oriënteren door promotionele acties op te zetten. En als er een keer iets mis gaat bij de aankoop, staat ons customer service team klaar om een stapje extra te doen zodat we onze klanten toch nog een (glim)lach kunnen bezorgen.

Marketing bij bol.com iets voor jou?
Doe de "Ben jij bol.com test"!
Doe de test

Jouw collega's Er samen echt voor gaan

Marketing bij bol.com iets voor jou? Vraag het een van onze recruiters!