Direct naar:

Over Platform

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Dat doen we samen met zo’n 39.000 partners die 12 miljoen klanten inspireren met onderscheidend aanbod, scherpe prijzen, vlotte levertijden en deskundige adviezen. We beschouwen onze partners als dé duurzame motor van commercieel succes en doorvoelde klanttevredenheid. En dus willen we de partnermotor steeds verder opvoeren. Maar hoe bouw je een platform dat aantrekkelijk is voor klanten én partners? Hoe borg je dat alle partners – van zolderkamer startups tot gerenommeerde online spelers – het platform als open en eerlijk ervaren? En hoe helpen we partners nog data- en klant-gedrevener te ondernemen?

Platformfinish

Het is een cliché, maar wel waar: de transitie naar een platform is een marathon, geen sprint. Hoewel we flinke stappen hebben gezet en de finish – een online retail tech platform dat een oneindig aantal fijne interacties tussen klanten en partners faciliteert – steeds dichterbij komt, is er nog veel te doen. We willen namelijk een platform neerzetten dat een nieuwe, hogere standaard zet. Voor partners. En voor klanten. Een platform dat partners en klanten continu verbind en inspireert. Bijvoorbeeld door innovatieve business modellen, vaak met een stevig tech component, te introduceren. Of door, samen met onze partners, spannende proposities te ontwikkelen waarmee we het dagelijks leven makkelijker maken.

Veroveren van het hart van onze klanten én partners

We groeien enorm snel en zetten flink in op groei, maar we doen dit samen met de partners. Tegelijkertijd dienen we zowel klant als partner. We moeten en willen het met zijn allen doen. En ja, ook kleine partners spelen daar een grote rol in. Bijvoorbeeld omdat ze uniek aanbod aan klanten voorstellen en thuis zijn in een specifiek marktsegment. Om echt succesvol te zijn, dien je als ‘platform collega’ dus enerzijds klanten die artikelen zoeken en anderzijds de partners die ze beschikbaar stellen. Hoe verover je twee harten? En hoe worden we het meest geliefde platform ooit?

We doen het samen

Snelle winst? Mooi. Langetermijn succes? Nog vele malen mooier. Juist omdat we ervan overtuigd zijn dat win-win partnerships (voor klanten, partners en de interne organisatie) de sleutel tot succes zijn, zetten we in op het creëren en bewaken van een eerlijk speelveld. Waar duidelijke lijnen op zijn uitgetekend. Waar de doelen gezamenlijk zijn bepaald.

De impact die jij maakt op de klantreis

Winkelen De kracht van ons netwerk

Ons winkelplatform biedt een compleet assortiment tegen een concurrerende prijs. Van boeken tot babykleding en van tuingereedschap tot verzorgingsproducten. Of je nu koopt bij ons of via een van onze 20.000 zakelijke partners. Wij zorgen dat je gemakkelijk en inspirerend kan winkelen.

Speelveld

Hoe dat speelveld er precies uit komt te zien? Dat bepaal jij, samen met de platform collega’s. Ons speelveld is namelijk een greenfield. Want ja, er bestaan andere platformen. Maar we geloven niet in knippen/plakken en vinden liever zelf het wiel uit. Terwijl we rijden, dus je moet on your feet denken en niet bang zijn om te experimenteren. Ga je een keer op onderuit? Afstoffen, opstaan, leren en doorgaan.

Gedeeld DNA verschillende bloedgroepen

Onze collega’s hebben allemaal platform DNA, maar zijn actief op vier gebieden:

  • Platform Business Models ontwikkelt en verfijnt strategische proposities. Welke business modellen vergroten de platformwaarde? Hoe rollen we proposities slim en schaalbaar uit?
  • Partner Engagement is de megafoon die de (vele) stemmen van partners binnen de organisatie laat horen en op co-creatie basis met onze partners innoveert.
  • Platform Quality borgt dat nieuwe en bestaande partners bol.com merk-waardige service verlenen en onze klantbeloften (minimaal, want overtreffen mag ook) inlossen.
  • Platform Technologies is de innovatieclub. Hier ontmoet je onder andere Business Analisten en Product Owners die revolutionaire tooling voor het platform conceptualiseren.

Platform minded

Kom jij tot bloei in een setting waar experimenteren actief wordt aangemoedigd, zelfs als de kans bestaat dat jouw experiment voor altijd een experiment blijft? Schrijf mee aan de retail werkelijkheid van de toekomst en versterk onze platform community.

Platform bij bol.com iets voor jou?
Doe de "Ben jij bol.com test"!
Doe de test

Jouw collega's

Platform bij bol.com iets voor jou? Vraag het een van onze recruiters!