Veelgestelde vragen én antwoorden

1 Kan ik als Belg ook solliciteren?

Al onze vacatures staan open voor Belgen. We zoeken veel collega’s binnen marketing, inkoop, IT en logistiek. Als Belg bij bol.com is je invloed echt groot. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de taken in je eigen team, maar je maakt ook deel uit van het cross-functionele Belgiëteam. Daar denk je na over de positie van bol.com in de Belgische markt en maak je plannen om die te verbeteren. Je denkt dus actief mee en werkt mee aan de verandering.

2 Hoe is de werksfeer bij bol.com?

Bij bol.com heerst een informele werksfeer. Je leert veel mensen kennen via je werk. Daarnaast gaan teams regelmatig samen Utrecht verkennen. Er zijn verschillende sportteams, er is een bol.com café op vrijdag en jong bol.com organiseert veel sociale events. En iedereen bij bol.com is erg behulpzaam.

3 Ik ben op zoek naar een bijbaan/ vakantiebaan. Kan dat bij bol.com?

Op het kantoor van bol.com hebben we helaas geen bijbanen of vakantiebanen beschikbaar. Wil je toch graag voor bol.com aan de slag? Dan zou je hiervoor contact kunnen opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice hebben we uitbesteed aan Xerox. Dit geldt ook voor ons distributiecentrum Docdata.

4 Kan ik een open sollicitatie indienen?

Momenteel hebben we veel leuke en uitdagende functies beschikbaar. Wellicht dat er een interessante vacature voor je tussen staat, waar je direct op kan reageren. Jij weet tenslotte het beste waar jij naar op zoek bent.

5 Kan ik bij bol.com parttime of thuiswerken?

In sommige functies is parttime werken geen enkel probleem, bij andere functies is dat lastiger. Maar je kunt het altijd met ons bespreken. Bij bol.com hechten we veel waarde aan samenwerken. Om die reden is structureel thuiswerken in eerste instantie niet mogelijk. In overleg met je manager kun je op termijn mogelijk wel thuiswerken.

6 Kan ik bijdragen aan de organisatie en het beleid van bol.com?

Uiteraard. Sterker nog: dat verwachten we van al onze medewerkers. Creativiteit en klantgerichtheid staan bij bol.com hoog in het vaandel. Dus heb je goede ideeën en suggesties? Vertel het meteen. Zo houden we elkaar scherp.

7 Kan ik opleidingen volgen en/ of doorgroeien naar andere functies?

Geen betere start dan de beste start. Daarom volgen alle nieuwe collega’s met elkaar de bol.com-training. Dat is een vaardigheidstraining waarin de belangrijkste bol.com competenties aan bod komen. Heb je een managementfunctie? Dan volg je de managementtraining.
Omdat bol.com zelf hard groeit, gaat groei in je eigen functie bijna vanzelf. En wil je doorgroeien naar andere functies, dan helpen we je graag. Je kunt vrijwel elke opleiding of cursus volgen die jij nodig hebt om je functie beter uit te oefenen, mits wij dat ook de perfecte opleiding voor je vinden.

8 Krijg ik meteen een vaste aanstelling?

Je begint met een jaarcontract. Maar we zetten dat contract later graag om naar een contract voor onbepaalde tijd. Als jij dat natuurlijk ook wilt.

9 Heeft bol.com ook activiteiten buiten het werk?

We leren elkaar graag goed kennen. Daarom vindt er wekelijks een borrel plaats. Maar we gaan ook gemiddeld twee keer per jaar met het hele bedrijf op stap. Verder organiseren alle afdelingen hun eigen uitjes en organiseren medewerkers zelf (sportieve) activiteiten. Uiteraard ben je helemaal vrij om hieraan deel te nemen. Ben jij de nieuwe Beyoncé, Candy Dulfer of Douwe Bob? Pak dan die microfoon of sax en zing of speel de sterren van de hemel in onze Blue Band. Ben je een sportief type, dan kun je gebruikmaken van onze eigen gym.

10 Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij bol.com?

Kijk daarvoor op de pagina Arbeidsvoorwaarden.

11 Welke type mensen werken bij bol.com?

Bij bol.com werken mensen met passie voor klantgerichte innovaties. Daarnaast zijn we allemaal enthousiast en gedreven. De informele sfeer maakt dat iedereen dichtbij en bereikbaar is, zelfs het management. De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers is 34 jaar. Meer dan de helft heeft een bachelor- of masterniveau. En we hebben een leuke mix van gedreven starters en ervaren specialisten. Samen maken we de winkel van ons allemaal.

12 Ik voldoe niet aan de criteria die vermeld staan bij de vacature kan ik toch reageren?

Altijd doen! Beschrijf in je motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Misschien zien we wel mogelijkheden om je voor die ene functie te trainen. Of pas je toch heel goed bij bol.com en zoeken we graag een passende functie voor je.

13 Ik zie nu geen interessante vacature, wat nu?

Jammer dat er nu geen passende functie voor je tussen staat. Er komen regelmatig nieuwe vacatures beschikbaar op onze banensite. Je kunt je daarom het beste aanmelden voor ons jobalert. Zo blijf je op de hoogte van nieuwste vacatures bij bol.com.

14 Hoe verloopt het eerste sollicitatiegesprek?

Dat gesprek beschouwen we echt als een kennismaking met elkaar. Wij willen een goed beeld van jou krijgen. En jij natuurlijk van ons. Dat kan alleen als we elkaar het hemd van het lijf vragen. Schroom daarom niet om álles te vragen. Doen wij ook niet. Waar ben jij goed in? Waar zijn wij goed in? Wat voor mens ben je? Wat voor bedrijf is bol.com? Dat soort vragen komen allemaal aan de orde. Wil je een overzicht van de hele sollicitatieprocedure, kijk dan op de sollicitatieprocedure-pagina.

15 Ik wil graag reageren op een vacature waarvan het status-bolletje is verschoven, kan dat nog?

Jazeker! Het status-bolletje tonen wij om je inzicht te geven in de procedure. We zijn inmiddels met de selectie begonnen, maar we kijken altijd uit naar enthousiaste reacties.

16 Hoe kan ik solliciteren op een leuke functie?

Solliciteer direct via deze website. Zoek de vacature die bij je past en maak gebruik van het sollicitatieformulier via de solliciteer-button.

17 Waar is bol.com gevestigd?

Ons kantoor is gevestigd in het WTC in Utrecht aan de Papendorpseweg. Met de auto rijd je vanaf de ring van Utrecht in amper tien minuten naar ons kantoorpand. Diverse bussen stoppen zowat voor de deur. Onze artikelen worden gedistribueerd vanuit de diverse distributeurs waarmee we samenwerken, zoals Docdata.

We hebben gekozen voor één locatie omdat samenwerken bij bol.com zo belangrijk is. In kleine, multidisciplinaire teams werken we elke dag aan innovatie en verandering. Dankzij onze locatie zijn de lijntjes heel kort. We vinden elkaar meteen en kunnen snel sparren als dat nodig is.