​Bol.com blijft sterkste retailmerk

Bol.com is voor het derde jaar op rij het sterkste retailmerk van Nederland. Dat blijkt uit het Retail Merkenonderzoek 2017 dat Hendrik Beerda Brand Consultancy op verzoek van RetailTrends heeft uitgevoerd.

Voor het Retail Merkenonderzoek zijn de honderd belangrijkste retailers op basis van omzet geselecteerd. Elk merk wordt onderzocht op de drie hoofdfactoren merkkracht, merkpersoonlijkheid en merkprestatie, met daaronder in totaal veertig subfactoren. Een goede prijs-kwaliteitverhouding blijkt de belangrijkste vereiste om hoge ogen te gooien, terwijl ook vriendelijk personeel en aantrekkelijke aanbiedingen een grote rol spelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt nauwelijks een rol.

Bol.com, Action en Lidl hebben net als vorig jaar de grootste groeiverwachting voor 2017. Xenos en Rituals zijn sterk gestegen in de lijst van merken met de hoogste groeiverwachting. Dat hebben beide ketens volgens het onderzoek te danken aan het ‘creatieve assortiment dat zich duidelijk onderscheidt van andere winkelketens’.

 

bron: retailnews.nl