Bij bol.com is december ‘best wel een dingetje’

Lees hier het hele artikel op FD.nl

In het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk zijn 150 extra inpaktafels en een extra transportband geplaatst. De ‘winkel voor ons allemaal’ maakt zich op voor de feestmaand december, bij bol.com ook wel aangeduid als ‘Het Seizoen’.

December is, zoals dat heet, best wel een dingetje bij bol.com. Met vier of vijf keer zoveel bestellingen als normaal is deze periode veruit de drukste tijd van het jaar. Twee keer zoveel klanten struinen rond door de winkel. Het webwarenhuis groeit met 30% tot 35% per jaar snel, maar vorig jaar rond Sinterklaas (50%) en kerst (70%) ging het nog veel harder.

De voorbereidingen op het hoogseizoen beginnen al in het voorjaar, vertelt Marjolein Verkerk van bol.com. Eerst wordt de voorgaande feestdagenperiode geëvalueerd en dan wordt meteen een start gemaakt met een nieuw assortiment en een plan om de winkel te vullen, met nieuwe trendpagina’s, schoencadeautjes en kooptips.

Voorbereiden op het hoogseizoen

Op het hoofdkantoor zullen ze het niet in het hoofd halen om na begin november nog een grote productintroductie te doen. Alles moet klaar zijn voor de feestdagen en daar is alles op gericht. Angst dat de website bezwijkt onder de massale belangstelling heeft Verkerk niet: ‘we hebben hier driehonderd man op IT zitten.’

Volgende week krijgt de winkel nog wel een poetsbeurt. De zogenoemde ‘polish night’ om de puntjes op de i te zetten, vond vorig jaar voor het eerst plaats. Zo’n vijfhonderd Bol.commers zetten toen de tanden in verschillende schoonheidsfoutjes en probleempjes om de winkel weer wat beter te maken. Het bedrijf zorgde voor pizza en het muzikale duo 2Unlimited. Bekijk hier de terugblik op deze ‘polish night’.

 

bron: fd.nl