Blog: Pricing Consultant bij bol.com – door Tom Klevringa

Elke dag zijn we bij bol.com bezig om onze klanten een fijne winkelervaring te bieden. De gunst van onze ruim 7 miljoen klanten verdienen we onder andere met onze 15 miljoen artikelen. De Pricing Consultants van bol.com helpen de winkelcategorieën met het maken van de best commerciële beslissingen op basis van de juiste, op feiten gebaseerde, inzichten.

Tom Klevringa (Pricing Consultant op de afdeling Commercial Excellence) vertelt over zijn functie bij bol.com en over een recent afgerond project, namelijk de assortimentsmanager.

                                                                                                                                                                                

Tom: “Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen bij bol.com. Mijn keuze om bij bol.com aan de slag te gaan is voornamelijk gedreven door de diversiteit van de rol en de vrijheid om deze op je eigen manier in te vullen. Een andere doorslaggevende factor is het enthousiasme en de klik met collega’s die ik al voelde in de sollicitatiegesprekken.

Pricing Consultant

Het interessante aan deze functie is, dat je als Pricing Consultant meer verantwoordelijkheden hebt dan slechts het monitoren van de prijzen in de markt. Zo richt ik me bijvoorbeeld ook op vraagstukken op het gebied van sourcing (inkoop), het assortiment en promoties. Hier beantwoord ik vragen als: is het verstandiger om deze artikelen zelf in te kopen of zijn onze zakelijke partners hier beter in? Maar ook: missen we nog artikelen in onze winkels waar klanten wel naar op zoek zijn? En: welke artikelen zijn geschikt om extra in schijnwerpers te zetten en wat is de hiervoor dan beste actieprijs?

Naast deze dagelijkse werkzaamheden zijn er ook altijd genoeg strategische projecten om op te pakken. Zo heb ik, samen met een multidisciplinair team, een tool ontwikkelt. Deze tool stelt alle collega’s binnen de commerciële afdeling in staat om iedere dag hun winkel te managen op basis van belangrijke KPI’s zoals omzet, voorraad, winstgevendheid en conversie. Belangrijkste uitgangspunt hiervan is dat we gemakkelijk kunnen sturen op productniveau, met focus op de belangrijkste artikelen binnen onze winkels.

De assortimentsmanager

Inkopers en categoriemanagers kwamen met het verzoek om meer inzicht te krijgen in de resultaten van hun winkels. Bij bol.com verzamelen we natuurlijk enorm veel data over de artikelen die bij ons te koop zijn. Al deze data kunnen we gebruiken om beter inzicht te krijgen in hoe onze klanten de winkel ervaren en hoe we deze kunnen verbeteren.

Met ons projectteam hebben we de beschikbare data in concrete inzichten weten te vertalen. Door deze inzichten via een duidelijk dashboard te verspreiden weten de commerciële afdelingen nu elke dag precies wat er gisteren is gebeurd. Maar ook waar vandaag issues te verwachten zijn, zodat zij zich zo op de juiste zaken kunnen richten.

Commercie en data

De afdeling Commercial Excellence wordt door de winkelteams ingeschakeld op vraagstukken met een stevige datacomponent. Ik vind de vraagstukken divers en ook behoorlijk complex. Elke dag werken we aan concrete commerciële adviezen op deze onderwerpen om hiermee de winkels structureel te verbeteren.

Bij bol.com wordt er veel van je verwacht; je voert niet alleen maar uit wat er gevraagd wordt. Er is focus op innovatie en er wordt verwacht dat mensen daadwerkelijk zelf-startend zijn. Je bent dus baas over wat je doet. Je krijgt ruimte in je functie om met je eigen ideeën en projecten aan de slag te gaan. Er is vertrouwen in de expertise van het team en van elkaar. Dit werkt enorm prettig en geeft slagkracht!”

Interesse om als Pricing Consultant aan de slag te gaan? Check onze vacatures.