blog: We made IT tijdens Codeweek – door Frans Vermeulen

Wat doe je als hét e-commerce bedrijf van Nederland en België, wanneer er een recordpoging programmeren wordt georganiseerd? Aanhaken natuurlijk!

Sinds 2015 is bol.com partner van Codeweek, waarmee we ons enthousiasme en de noodzaak om kinderen te leren programmeren binnen Nederland op de kaart willen zetten. We organiseerden al eerder Code Camps en sloten aan bij CodePact en GeefITdoor. Daar deden wij mooie beloftes, maar het echte werk speelt zich natuurlijk bij de kids zelf af! Daarom namen een aantal bol.commers de uitdaging aan om hun skills in te zetten op verschillende basisscholen in midden Nederland.

Als aftrap van de Codeweek 2016 werd afgelopen vrijdag een poging gedaan het wereldrecord tegelijk programmeren te verbeteren. En jawel: gelukt! Om precies te zijn 11.368 kinderen op 473 bassischolen in Nederland deden mee en mede dankzij 13 van onze IT collega’s die voor deze gelegenheid omgedoopt werden tot codeerdocenten, (zelf deed ik ook nog mee) werd dit een groot succes. De kinderen uit voornamelijk groep 7 en 8 hebben met veel enthousiasme een heuse game geprogrammeerd, waarin ze een drone konden  besturen die een stroper moest opsporen!

Tevens heeft bol.com een artikel geschreven in ‘Vives’, het tijdschrift over onderwijsinnovatie en ICT.